JAA! :D

Hittade äntligen dresscoden, den är enligt distriktets dresscode. dvs, inga bara ryggar, inga tubtoppar, inga kortkort kjolar (de ska gå ner för halva låret), inga lågtskurna toppar, rena kläder, inga underkläder ska synnas, inget rasistiskt, inget som uppmuntrar våld osv.

H ä r l i g t !


Okej, ni kanske tycker det är extremt men det är inget mot vad vissa skolor har! Inga Hoodies, inga mjukisbyxor, inga leggings, inga shorts, inga kjolar, inga ärmlösa tröjjor..., är inget ovanligt när det kommer till dresscodes i USA! Så jag tycker själv att jag fick en ganska lätt dresscode! :)

skoltider

7:55 a.m. - 2:25 p.m.
tidig väckning? Svar JA!
korta dagar? Svar JA!
Isa gillar? Svar JA!


Egentligen försöker jag hitta info om skolans dresscode, men verkar inte hitta någon. Antagligen är den inte så sträng då jag inte hittar den på nätet, hoppas jag!

En ledsen Felicia sitter bakom laptopen idag... :(

Alltså hur beställer man saker på Ebay? Finns miljardvis med saker jag vill ha därifrån, men jag fattar inte hur man beställer! Är dessutom rädd för att frakten / tull avgift kommer att bli jätte dyr så jag vågar inte beställa heller... D:
För att pigga upp stämningen lite får ni en bild av Maja, Woffe och jag. =)

ut i solen

Blev ingen skola för mig idag, vi skulle haft kulturpromenad men jag tyckte det var onödigt att köra till skolan för att gå några varv runt YA området. Aja, men nu ska jag ut i skolan. Är jag den enda som A L D R I G blir brun? Kommer ju vara värsta freaket då jag kommer till USA då jag är kritvit. :(

Summer Roberts

Halva anledningen till att jag älskar the O.C är nog Summer, världens roligaste karaktär !
Summer: Mostly we talk about me.
Seth: You?
Summer: Yeah. It's like our common interest.

nananananana

Om du åker med Explorius till USA i höst så se till att du är med facebook gruppen som du hittar HÄR !
De spammar din hotmail för att de är sjukt aktiva, och så ordnar de träffar som jag inte slipper på då jag bor i Finland. I andra ord en jättebra grupp att bombadera dina funderingar i eller bara hitta nya kompsar! MISSA DEN INTE :))

can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars

Idag vill jag till USA, blir jätte pepp av USA 11/12 - Explorius gruppen på facebook! Har ett sånt sug att komma bort från min hemstad, aldrig i livet att jag tänker lämna att stampa på stället här tills jag dör! 

i Maj är det ett år sedan jag fick en idé.
i Juni är det ett år sedan jag började googla och kom in på en massa bloggar.
i Juli är det ett år sedan jag anmälde mig.
i Augusti är det ett år sedan jag var på intervju och blev godkänd.
... men låt oss inte glömma att det är i Augusti jag åker iväg, 12 eller 16 för att vara mer exakt!


Nu ska jag städa rummet och vänta på Ica som kommer och hälsar på mig om en stund... :)

alla vi som tror att vi är söta med en rosett på huvudet !

Jaah, no comments om hur jag ser ut med lockat hår och rosett på huvudet. Jag har verkligen gått ALL IN med att vara den perfekta utbytisen (på bild alltså, med familjen). Jag vet inte om man kan säga så, all in kommer från min brilljanta poker karriär på fejjan. Om någon spelar Zynga texas hold em eller vad det nu heter, så är jag bra på det spelet. Jag satsar aldrig mera än 20 dollar åt gången ;D

Jag är årets tråkigaste utbytesstudent

Haha, alla gör något kul under påsken! Men jag sitter hemma och är seg :)
Igår körde jag och Nora till ABC och satt där i nästan 4 timmar, så kan man även spendera en fredagskväll. Idag ska jag hälsa på min faster och äta halalaololaliumi ost. Vet inte riktigt vad osten heter på riktigt men den är sjukt god! Sedan har jag lite flummiga planer för resten av påsken, jag vet att vi ska hälsa på kusinerna i något skede men är inte säker på när... :D 

Nåja, haha ska smätta jättefina USA bilder och visa hur duktig jag är som firar påsk med min släkt :)

För att inlägget inte ska bli dödstråkigt så kan ni få en bild av min fasters hund, den hunden AVGUDAR mig! 
glömde

Kom just på att jag inte skrev något idag som var kopplat till USA, för det glömde jag bort, men det kommer nu.


Mikaela erbjöd sig att ta några bilder av mig och Totte för att skicka iväg till USA, men jag har inte fått bilderna av henne ännu.
Förövrigt så är jag sur på Mikaela för människan kan inte logga in på msn och jag vet inte var min mobil är för tillfället så jag kan inte heller ringa henne. Får ju nå värre absistens!


Mitt påsklov kommer att spenderas med olika delar av släkten och syster. Just nu väntar jag på att syster ska börja la sig hem, så jag får se film med henne. Filmen handlar om folk som blir uppätna av hajar, och är en skräckfilm. Något jag inte förstod då jag såg den första gången i thailand och trodde det var en komedi. Satt och skrattade och tyckte den var jättekul för jag trodde ju att det var en komedi?
Fick veta i efterhand att det var meningen att man skulle bli rädd, så nu måst jag se filmen på nytt för att se om jag blir rädd :D
Och nej jag orkar inte uppdatera något över påsken :)

blääh

Jag har konstaterat med lite hjälp från Nora att mitt framhjul är löst, min fartmätare funkar inte, att oljan är slut och att min spegel är lös. Tänkte vara duktig flicka och fixa det, men jag insåg snabbt att jag inte vet vadfan jag skulle skruva på och med vad, så det fick vara. 

Idag har jag bestämt att jag tänker rida mellanprov i hoppning på Mara och dressyr provet på Totte eller Mara. Vi övade på hoppningen i skolan idag och det gick som det gick. Mara är jätte mysig då man hoppar hinder på en rak sträcka MEN på cirklar går det rent ut sagt skit. Så jag vet inte riktigt hur bra vi klarar oss sist och slutligen i hoppmellanprovet då det ingår 4 stycken cirklar i programmet... Vi hinner säkert ännu öva någon till gång, och så får jag rida på dejouren. Jobbigt att jag rider 2 olika hästar i provet för det blir 2 stycken olika att öva med då. 13 och 20 maj är det mellanprov :)

-


från hundra till 0

Dagen började super bra, jag vet inte varför. Efter 45 minuter konst och kultur var jag totalt nere. Satt och tecknade under matrasten för jag var sur. Sedan tvingade jag med mig Mikaela till minimani för att köpa godis.


Stackaren var sjuk och lät förfärlig. Jag uppreper förfärlig! Vi satt och åt chokladägg på parkeringen och kände oss deppiga innan vi var nära att börja bråka om vem som skulle få köpa skjortan från HM. Typiskt att det bara fanns en enda storlek 36 kvar i färgen vit, jag gick ut som segrare ur bråket och fick skjortan. Sedan körde jag hem Mikaela innan jag själv körde hem. Nu ska jag vara totalt osocial och se på 90210 och äta godis och hoppas att morgondagen inte kommer.

Irony of dying on your birthday

Idag var det skola från 8 till halv 10. Inget vettigt hände under den tiden, vi hade konst och kultur och hade grupp arbete. Jag jobbade med Meri och Nathalie, vi ritade en palm och en igloo som var sammanbundna av en rosa buss. För att göra vår teckning mera seriös skrev vi en beskrivning med svåra ord om hur den "rosa bussen symboliserar vårat sinnestillstånd" och "vi hatar miljöförstörning!". 

Vi missade det hela med presentation framför klassen så Nathalie fick läsa upp vår otroligt mystiska beskrivning medan jag och Meri gömde oss bakom vår teckning och grät av skratt. Men våran grupp hade den seriösaste teckningen och beskrivningen vilket svårt att tro på men :)

0 på USA fronten

Jag mejlar med familjen och så, men det är inget som jag tycker är så viktigt så att ni behöver veta om det. Mest bara lite om intressen och sånt :)

Skolveckan som kommer är helt okej. Våran lärare är borta då vi ska ha kulturpromenad så vi hara bara Konst och Kultur på Måndag och Tisdag. Känns väldigt onödigt att åka till skolan för att sitta och rita i en timme, men vad kan man? Onsdag och Fredag är vi halvklass, dvs Jag, Meri, Vera, Nathalie och Henrik. Så jag vet inte riktigt vad som står på schemat då, men det är åtminstone staketbygge. Torsdag är vi hel klass och då rider vi, vi ska öva inför yrkesprov tror jag. Jag vill rida Hopp och Dressyr proven med Totte, men det går antagligen inte. Men vi får se hur det blir med den saken :D
en början på en bild jag ritade förra veckan av mig och Mikaela :) Haha, jag är sämst på att rita :D

Utah

Har inget speciellt att skriva om USA.

Så jag tänkte dela med mig
av några bilder jag hittade från Utahweheartit! Misstänker att inga av er som läser min blogg har besökt Utah. Klimatet är lite varmare än här i Norden. Vintrarna är betdligt mildare, några minus grader kan man räkna med men det är rätt ovanligt att temperaturen kryper ner till under - 5. Sommrarna är lite varmare än här dessutom. Min värdfamilj berättade att de endast skottat snö 1 gång i år, så det snöar inte så mycket heller.

Utah ligger ju inte vid något hav, så sandstränder kommer jag inte att se. Däremot finns det mycket klippor och underbar natur som man inte hittar här hemma. :)

Längst ner ser ni Salt Lake City, som är Utahs huvudstad.

förbereder inför USA

Hela dagen har jag funderat på hur jag kan öva mig inför USA, skulle så hemskt gärna vara en cheerleader men det verkar omöjligt. Man måste klara av att tumbla.
Vilket ser ut såhär:
Kanske inte så extremt många gånger i rad som i filmen men man ska klara av det. Dessutom sker utagningarna på våren och de tränar hela sommaren i min USA skola. Kanske jag kan gnälla mig in i laget för jag är utbytesstudent? Men då måste jag ändå klara av deras träningar !


Så det är mitt mål! Har på rasterna i skolan övat på de få akrobatiska konsterna jag kan dvs stå på händer och hjula. Tror inte jag kommer särskillt långt med dem heller, men man måste ju börja nånstans.
Det här ska jag btw klara av om 2 veckor! Suger verkligen att jag var så vig så jag klarade av det där för några år sedan, men då kunde jag ju hjula på bommar utan att falla och hoppa volter hit och ditt. :)

Nu ska jag skärpa mig

Ska börja blogga minst en gång per dag, och jag ska skriva om USA eller mitt liv som utbytesstudent som inte har börjat ännu. Om det inte finns något att skriva om ämnena så får jag hitta på något!i morgon sker ett mirakel (kanske)

Jag tänker köra till skolan för första gången det här året i morgon! Med min lilla skoter som stått och möglat i garaget. Den gick dock inte att el starta, så jag fick sparka igång den. Tog ca 20 minuter och jag var redo att ge upp då den plötsligt började brumma. Solklart tecken på att jag borde köra i morgon! Tog en ca 20 meters åktur med den just och konstaterade att om jag kommer fram till skolan i morgon är det ett mirakel! Isen täcker vägen och om inte isen täcker vägen så är det fullt av lera.  Tur att skolan finns kvar hela dagen för jag kommer garanterat köra i 10 km/h halva vägen :)
Föressten, jag tror inte jag kommer bli särskillt fet i USA, Utah är en grön stat = endast 21,8 % av folket där är överviktiga. Eller hoppas kan jag ju haha :D

All of the small things

Inget särskillt händer mig just nu, jag spenderar min dag genom att för 13:onde gången se Pirates of the Carribean. Inte så USA:iskt så egentligen borde jag inte skriva om det, men annars blir det så tyst här :)

Har förövrigt traktorkörnings prov i morgon, kommer nog inte gå så super bra tror jag.
Min USA familj ska på semester till Kalifornien, så lite om USA fick jag inklämmt här ändå.:D

Hjärnsläpp

Tänkte morgonblogga för jag har inte vari så aktiv, så tittar jag på mina kommentarer och inser att jag har hjärnsläpp! Jag åker ju inte alls 9onde Augusti? Det är 12 och 16 Augusti jag har avresedatum... Typiskt mig! Men Josefine påminde mig, tur att någon har koll på min avresedatum då jag själv inte har! :D

99 / 96

99 eller 96 dagar tills USA, 9 eller 12 augusti är mina avresedatum :)

skor vs musik?


Har sparat allt vad jag orkar och har äntligen passerat 100 euros gränsen på kontot. Vad ska jag köpa nu? Behöver en mp3/mp4/ipod OCH skor! Vad ska man satsa på? Egentligen borde man kanske växla det till dollar och spara till bensinpengar...

Jag dog lite

Vårt nya schema! WTF PEOPLE!?
Måndag > 8 - 13.00 Konst och Kultur, kulturpromenad
Tisdag > 8 - 13.00 Kulturpromenad, Konst och Kultur
Onsdag > 8 - 16.00 Bygga saker, terrängridning
Torsdag > 8 - 16.00 Skötsel av stallmiljö, ridning
Fredag > 8 - 16.00 Bygga saker, övning inför yrkesprov

Inte glad, inte alls glad!

RSS 2.0