this song is dedicated to every kid who got picked last in gymclass

Tjo, ha vari vi Kronvik ida å fira Malin. Ida, Heidi å Julle å där. Fundera på å la nå bilder hit, men nä di ganska hemska. Så ja sätter denhär som ja sir extremt fet ut på bara för att alla andra såg helt okej ut på den. Typ take one for the team. Nuu tänkt ja att ja ja sku gör nå super smart, men nä ja ork int.
å usch, kom på att de var int så fint skrivi alls dehä inlägge, men ungefär så här fult pratar jag på riktit. Hemskt javet. Låter åtminstone smartare då jag kör på med Engelskan, tur är det. För engelska pratar man i USA.

Alltså, förlåt jae trött. Jätte trött. Gonatt. Hatar att ja int hinner uppdatera här/int har nå ti skriv om.

exchange students, just a bit better than the rest

Jättekul med massa härliga utbytisar! Satt hur länge som helst igår och chattade med några från brasilien, dessutom är den andra utbytisen som bor i min stad jätte trevlig, vi kom fram till att våra familjer går i samma kyrka! Så vi kommer helt säkert träffas.
& Så flyger jag antagligen inte ensam från NYC, det är en annan svensk som ska till SLC som jag! Perfekt! Nu saknar jag bara flygbiljetterna. Å lalalala, jag längtar!

I couldn't care less what you say

Var till frissan idag, blev nöjd. Ni läste rätt, jag blev nöjd! Fick sjukt mycket rabatt då det var en studerande som klippte mig, men hon var super!

Nu sitter jag med rosa hårfärg i håret, försvinner efter 5-6 tvättar så borde vara borta om 3 veckor då skolan börjar. (Är förbjudet med rosa hår i min skola!) Kommer verkligen sakna att ha rosa lugg&slinga i håret men hey, vad gör man inte för USA? :D

Fick inga biljetter idag heller, ser lite dystert ut på Arlanda fronten. Såg att de enda lediga platserna är Bussines mellan Vasa-Arlanda den 12. Blir väll antagligen så att jag åker från Oslo eller Köpenhamn, får se på Måndag!

Dessutom kom världens bästa släktingar och sponsrade mitt USA år lite, eller ganska mycket. Funderar på att sätta lite av pengarna på en vecka i Hawaii... Men jag tvekar. Det är ändå 900 dollar som skulle gå till sightseeing med en massa okända. Så jag tror jag sparar pengarna och köper något jag behöver sedan i USA. En liten billig kamera jag kan ta med överallt tror jag, dessutom behöver jag väll en klänning til Prom. Amerikanerna satsar lätt 600 dollar på deras promdress. Som de bara kommer ha några timmar! Rätt sjukt tycker jag... Så blir väll att spara pengarna till shopping och sånt istället! Den som spar, hon har. Ett ordspråk jag lever enligt, som de som känner mig IRL kanske märkt :)

omänskligt tidigt

Nu ryker mitt hår, okej bra då vet ni det. Hejdå!
/halvdöd tjej

Om några timmar är de första iväg!

Jätte overkligt tycker jag, men om bara några timmar åker den första gruppen till USA! Bland de första att stå på Amerikansk mark är Eira och Maria som båda reser i morgon om ni inte förstod det. Själv är jag i avrese grupp 5 och vi får ännu snällt vänta 2 veckor.  Lycka till alla, nu gäller det!

Tb test, cheeeck!

Var på efterkontroll, får resultatet på posten. Nu väntar jag på att få mejl, både från Explorius och från Pargas. Explorius borde ju fixa biljetter åt mig snart, och Pargas borde svara på om jag kanske kan hoppa in i en yrkesskola efter USA. Samtidigt kollar jag på 90210, måste hinna se heal tredje säsongen innan jag åker! Så jag är rätt aktiv idag tycker jag själv! :D

16 dagar kvar och jag saknar fortfarande biljetter!

^ rubriken säger allt. Dessutom har några redan fått biljetter som är på samma camp som jag, detta firar jag med att sitta och ha panik på fb med en norsktjej. Dessutom tysken som ska till Draper GÅR INTE I MIN SKOLA!!! Hur stört är inte det! Jag fattar inte, varför måste jag gå i skola i grannstaden!? Hon får gå i skolan som faktiskt ligger i Draper. Är mycket närmare om jag skulle gå i samma skola som hon... ÅÅÅÅÅ så jobbigt. Men hon var jätte trevlig iaf och vi hoppas på att träffas under året! :)

Men jag har hittat min arearep på facebook, hon verkar jätteschyyst. Hon har mycket bilder från ISE träffar! Vet inte om jag vågar adda henne ännu men ska göra det innan jag åker! (a)

love is my drug is medicine

Har hälsat på Malin idag, som äger en halv bondgård för de som inte vet det. Har käkat blåbärspaj, försökt twittra och spelat Worms. Det sistnämnda var jag inte så himla bra på menmen. För att det inte ska vara så bildlöst så snodde jag en bild från FB av hennes gris. Jättesöt va den, fast ja våga just å just röra i den :D

MEN NU HAR JAG EN KLADDKAKA I UGNEN SÅ JAG HAR BRÅTTOM Å TA UT DEN. HEJDÅ!

!!!

Finns massor av olika ormar i Utah, 17 av dem är gifitga (om jag fattade rätt), alltså USCH! Värsta är att min värdfamilj ska och hajka med mig på klippor och sånt. Där finns det garanterat massor av ormar!!! De sitter i HUVUDHÖJD, på en KLIPPA, har VÄRMESENSORER och hugger till då man går förbi. Alltså jag vill verkligen inte, har drömt mardrömmar om ormar de senaste nätterna. Vaknat i panik och sett skuggor som sett allt för misstänkta ut.

Funderade på om jag kan ta med en visselpipa och vissla i den om det kanske skulle skrämma bort ormarna? Eller en skallra? VET NÅGON HUR MAN SKRÄMMER ORMAR!??!?! D:rubrik


TB testet, var faktiskt helt okej. Hon som stack in nålen berättade att det "var som när man var liten och petade in nålar under huden" som jag åtminstone gjorde. Resultatet får jag om 3 dagar. Efter att det var klart vandrade jag runt på stan med Irené och köpte en hel massa nödvändigt till USA =)

Jag är inte ensam!

Är inte så många svenskar eller finnar på väg till Utah. MEEEEN danskar finns det desto mera av, har kontakt med några som kommer bo 20 minuter ifrån mig nästa år! Fick dessutom just veta att det kommer bo en annan utbytesstudent i Draper! :o MÅSTE UTFORSKAS! Kanske jag får en skolkamrat? :D

TB test

I morgon klockan 12 ska jag till Vasa centralsjukhus och ta ett Mantoux test, för att se om jag har Tuberkulos. Alla spädbarn i Finland blir vaccinerade mot Tuberkulos, även jag har fått det vaccinationen. Men USA vill vara på den säkra sidan så... Dessutom får jag ta ÄNNU ett till Mantoux test i Utah, direkt då jag landat. För skolan vill vara på den säkra sidan och ha det gjort i USA. Får inte välja kurser innan det är gjort... Så jag kommer få mitt schema antagligen den 19, så alla klasser är väll fulla då. Hurra -.-

Tar dessutom 3 dagar innan man får resultat av ett Mantoux test. Jeej. :s

1 månad tills High School!

Kom just på att det är endast 1 månad tills skolstarten, så jag ändrade min utbildningsstatus på FB. Såg att många andra utbytesstudenter gjort det så. Nu väntar jag bara på att det ska ramla in vänförfrågor från mina blivande klasskamrater. Har tyvärr inte hänt ännu, men det kanske är lika bra. 
Vet inte hur smart det var att sätta ut mitt namn här, men ja det får vara så nu!

musiiik typ ja tack.

Min ipod gav ju upp för ett tag sedan och jag har inte råd med en ny just nu. Eller jag väljer att sätta pengarna på en ordentlig shopping runde i NYC istället. Har någon tips på en billig mp3 spelare? Som ändå är någorlunda hållbar och har ordentligt med minne? :)

kan inte sluta skratta

Fattade inte först grejjen med videon, efter ha sett igenom den några gånger kan jag inte sluta skratta! SÅ HIMLA ROLIG! :D Men nu ska jag ut och försöka jobba på brännan! Tjo.

You know what they do to guys like us in prison

Nu ramlar det in placeringar, förr var det en i veckan som fick placering och nu är det 2 om dagen typ! Jätte kul! Dessutom är det massor med svenskar som åker 12 Augusti, har chattat med några och de verkar jätte trevliga och så pratade jag lite med en norsk tjej som åker 12, hon med var jätte trevlig, haha! 

Dessutom är nog Facebook bästa stödet som finns för oss blivande utbytesstudenter. Är medlem i 4 stycken grupper med lika peppade utbytisar. Explorius - USA 11/12 (aka. Exploriusbarn ♥), ISE Exchange students 11/12, Explorius Soft-landing camp 5, Aug 12 och sist men inte minst USA 11/12 Exchange students, Sweden. Den sistnämnda kanske jag inte är en så värdig medlem av då jag egentligen är från Finland men jag försöker vara tyst om saken och inte spamma med JAG ÄR FRÅN FIIIIINLAND inlägg. I dessa grupper hittar ni några 100 glada, förväntantsfulla, oftast ganska trevliga utbytisar som går igenom samma skit som jag. Guldguldguldvärda allihopa!

Saknar en grupp för finska utbytisar, om någon vet så tipsa!

sjuukt

Det som hänt i Oslo, speciellt det som hänt på Utøya. Fy!

3 veckor

På måndag ska jag till sjukhuset och göra ett TB test, perfekt för mig som är livrädd för sprutor!
3 veckor och jag längtar typ ihjäl mig, så jag snodde några bilder från weheartit, alla bilderna är från Utah! För om sanningen ska fram så känns Utah helt okej. Fin natur, varmt klimat, awesome skidning, trevligt folk, små västern städer, storstäder, bra shopping och framför allt något helt nytt! Allting bra med USA inbakat i en endaste liten stat!22 dagar

I min lilla egna lycko bubbla, 22 dagar. I morgon är det 3 veckor. Sedan är det 2 veckor och 6 dagar. Herregud, snart är jag under 3 veckors gränsen. PARTY!

WTF?

Jag kommer ju få 2 småa värdsyskon på 3 och 4 år, så tänkte köpa deras kärlek. Jag är en hemsk människa, jag vet. Går in i en leksaksbutik hittar en jäkla cool rosa gris som säger "Let's have a tea party!!" om man trycker den på magen. FANTASTISKT! En sån måste jag ju köpa till mitt värdsyskon, tänker jag och ser priset sedan på prislappen. 30 EURO FÖR EN LITEN GRIS!? Alltså vet någon hur dyra alla leksaker är? Barbiedockor och sånt går på 30 € / docka!?

<--INTE OKEJ ATT BETALA 30 EURO FÖR DENNA SKITSAK ÄVEN OM DEN PRATAR!!!


Sur utbyteselev här, kan meddela att jag ska investera i Mumin böcker istället. Vet ni Muminboken "vad hände sen" med små gulliga hål, en sån ska jag köpa. Någon sorts Mumin pysselbok, Mumin godis och en Mumin mugg. Bra fantasi jag har. Men det är nog roligare att dra fram Mumin saker än någon gammal dalahäst, typ "Here is a red thing that is supposed to look lika a horse... can you see it's a horse? No? Me neither..." Stolt finlandssvensk här, första gången typ.

farväl barndom

Förlåt, jag är en die hard HP fan. Har läst böckerna sedan jag var 8, första tjocka boken jag någonsin läste! Känns så himla sjukt att det inte kommer att vara mera filmer att se på bio, det är inga mera böcker som kommer ut. Det har varit min barndom, och jag tycker det är rätt att slänga hitt ett inlägg om hur himla mycket böckerna betytt för mig. Cause it's over now.

hello, Brooklyn

Idag ska jag vara aktiv och åka med min vän Ida och se Harry Potter. Innan det sker måste något drastiskt göra med min moped. Punktering? Söndriga speglar? Lite snett styre? Så kan det gå... Stör mig mest på punkteringen, måste väll åka och pumpa luft i hjulet och hoppas det hålls en stund. Jobbigt.

Dessutom är det många som fått placering de senaste dagarna! Awesome, om det fortsätter så har alla fått hem innan Augusti, hoppas!

OCH här har ni mina fina väskor, båda är väskor med hjul som man rullar, eftersom jag är på dåligt humör då jag flygit genom sisådär 9 tidzoner och om jag då ska börja bära en väska så kommer jag antagligen slå ner någon. Fint det blev att visa tummen upp, jag borde kanske öva... :o

svar


1. Explorius heter de jag åker med. :)

2. High School, ungefär som ett högstadie/gymnasie år här hemma. Obiligatoriska ämnen för mig är Engelska och Amerikansk historia sedan får jag välja resten själv. Man gör typ sitt egna schema. Beroende på vilken skola man kommer till så finns det olika saker att välja på. Tex min skola erbjuder Dans, keramik, photoshop, teater, spanska osv finns runt 200 olika lektioner man får välja mellan så länge tiderna går ihop. (Amerikanerna läser ju förstås enligt någonsorts läroplan, men utbytesstudenterna får oftast välja ganska fritt) Engelska går lektionerna på. :)

3. Jag har gått ettan vid YA, och får börja tvåan då jag kommer tillbaka. Så jag hoppar bara in där jag slutar, som de flesta gör. Men om man verkligen vill så finns det antagligen möjlighet att läsa några kurser på distans och försöka pussla ihop schemat så man kan hoppa in i samma klass då man kommer hem igen. Men enklast att få reda på hur det är vid din skola är att fråga studiehandledaren.

4. Jag gjorde en intresseanmälan förra sommaren, men det finns de som ansökt nu på våren och ändå åker. Om man ansöker efter nyår så får man inte göra delstatsval. Då kan man välja 3 delstater som man önskar att hamna i, andra organisationer kör på att man får välja regioner i landet. Jag gjorde inget val, man får snabbare placering utan. Man kan fixa egen familj åt sig eller välja att gå på en svindyr privatskola, om man verkligen vill bestämma stad och sånt själv.

& om du undrar nå mer så ere bara ti fråg! :D


spontan roadtrip till Tammerfors

Blev väckt av Pappa i morse som glatt meddelade mig om att vi skulle åka till Tammerfors direkt. Varför vet jag ej, nu har jag traskat runt i Ikea och Ideapark och är ganska död. Tycker man kan varna folk dagen INNAN man åker på en 3 timmars bilresa. Hejdå, mina fötter är döda.

VEM ALLA ÅKER SKOLBUSS TILL SKOLAN? UPP MED HÄNDERNA SÅ SKA VI SÖRJA TILLSAMMANS!!!!!!!

Samtalet gick hel okej, jag satt tyst och stirrade medan min värdfamilj höll en monolog. Tror inte de vill skypa med mig mera, det är inte min grej. Kändes jättemystiskt, dessutom började den ena ungen gråta för hon förväntade sig att se farmor i andra ändan och så såg hon bara mig :(

Men nu över till det roliga! JAG ÄR STOLT ÄGARE AV EN WALK IN CLOSET! Jag bor som jag antagligen skrivit tidigare i källaren, där finns det 3 rum. Mitt rum, min walk in closet och min värdmammas smink studio (hon är sminksös!). Så jag kommer antagligen slippa höra nära mina värdsyskon gråter mitt i natten. Mitt rum är inte fixat ännu, så jag får se det då jag kommer fram.

Jag ska ta med simdräkten, släkträffen på 70 människor inkluderar en pool. Only in the US att man hyr en pool, med vattenrutschkana!  Men det låter jätte roligt, då min släkt kommer på besök här hemma är vi 9 stycken... 

Okej mera info? Jag får åka buss. Buss. Buss. Buss. Alla i USA har körkort vid 16 årsåldern, så om jag åker buss är det fullt med yngre folk = inga vänner & forever alone. Jag får försöka fixa sjuss med någon jämnårig vän, saknar bara en jämnårig vän. Men det ordnar sig antar jag. Skulle kännas 1000 gånger bättre om ni alla som åker buss skriver att ni är lika deprimerade som jag över hela bussgrejen. :((min skola. :)

s som i skype

1 timme och 42 minuter innan jag ska skypa med min familj för första gången... nervös? JAAA!

Welcome to Utah!

Jag och 16 andra glada människor har fått placering runtom i Utah, min rep skickade mejl idag. Hon har hand om hela Utah och är även min area represenative! Det betyder att hon är både steg 1 och 2 inom ISEs kontakt nätverk för mig, personen som är på steg 3 har hand om flera stater och sedan är det kontoret i NYC. Så om jag får problem med min rep så kommer det bli pain, men hon verkar helt okej! :)

Vad mera kan jag säga nu? 70% av de som åker är från Asien, sedan är det jag och några andra nordbor. Fick dessutom ett papper jag borde fylla i för att berätta om min förväntningar inför året. SOM SKA DELAS MED VÄRDFAMILJEN. Där fanns även ett papper där man ska fylla i vem som betalar för vad. Hejhej jag blir ruinerad om jag ska betala för maten då vi åker ut och äta! :(

kappsäck?

Tror inte man säger så i Sverige, vi idioter i Vasa tror att kappsäck är ett bra ord för den stora resväskan vi checkar in. Jag med tycker det är ett bra ord för det. Bli inte allt för förvirrade!

packa packa packa

Har börjat kasta i några saker i min kappsäck redan nu, samtidigt som jag skrivit en låång lista av allt som ännu ska med. Jag har inga kläder som kommer funka i USA. Inga. Jag lovar. Jag har fan panik. Har man gått i en skola där man sprungit runt med ridbyxor 3 av 5 dagar i veckan så har man inte så jättemycket vanliga kläder. Sedan de kläderna som går igenom dresscoden är inte många, bara 6 stycken plagg hittills. Om de kommer passa in i det Amerikanska modet ... njäääää. Jag kommer antagligen se ut som Finlands svar på Foki. HURRA! (Jag har tydligen rosa kjolar och rosett fyllda toppar, jag är lika chockade som er...)


Dessutom ser det ut som att det är 3 inplanerade danser i min skola, sådär btw... 10 september är det homecoming, det ger mig exakt 14 skoldagar att hitta ett danspar! (och ett kompis gäng att gå med!!!) OM JAG KÄNNER PRESS? Verkligen! Tänker inte missa det, vi ska gå all in for the american experience!

somewhere in brooklyn

Jag hatar när andra har rätt, läste att man borde försöka undvika datorn de första veckorna i USA. Tyvärr stämmer det väldigt bra, om jag sitter och uppdaterar facebook och ser vad alla andra gör så kommer jag glömma bort att ta vara på tiden. (+ jag kommer få hemlängtan) Innan jag vet om vad som hänt så har halva året gått och jag har inte fått några vänner för jag har vägrat släppa taget om Finland.
Därför säger jag även upp mitt Spotify unlimited, för jag har ingen tid att sitta vid datorn och lyssna på musik. Känns väldigt deprimerande tycker jag själv. Men jag kommer köra på som i Yes man och tacka ja till allt. Vill du komma med och handla? JAAAAAA kommer jag skrika. Vill du komma med till kyrkan i morgon? JAAAA

Kommer uppdatera min blogg, kolla igenom mejlen dagligen och skypa en gång varannan vecka hade jag tänkt mig :)

pretty little liars, skype och ... 28 dagar kvar!

Min värdpappa mejlade igår och berättade att det var 30 dagar tills jag skulle komma! (Jag är ju i NYC 3 dagar innan så det stämde bra) Sedan har vi planerat att Skypa på Söndag, blir första gången och jag är sjukt nervös. Men det går nog bra! :)

För er som ligger hemma utan något att göra så kan jag rekommendera Pretty Little Liars, VÄRLDENS BÄSTA SERIE! En sommarkväll försvinner Allison mystiskt, ett år senare hittas hennes kropp och mordutredningen börjar. Hennes 4 bästa vänner börjar få mystiska textmeddelande, lappar och mejl av någon som utger sig för att vara A. A vet alla deras mörkaste hemligheter som de alla delat med Allison, som är död. Det bästa är att ingen vet vem A är, inte äns skådespelarna!

kusin N

Jag och kusinen diskuterar framtiden.

N - Jag ska sommarjobba på Sale och sedan ska jag jobba på Viking Line!
Jag - Ååå kul med båt! Jag får åka gratis då!
N - Klart du får, va ska du göra då du blir stor?
Jag - Flytta till Australien.
N - Men hur ska det gå till?
Jag  - Vaddå hur ska det gå till?
N - Jaaa... för Viking line kör ju bara till Sverige?

Hihi där har vi blondingener på andra sidan släkten!

V som i VISUM


What's up med att zooma in mitt ansikte!? Ser ju fruktansvärt ut ju, dessutom är det spegelvänt på bilden och jag streckade över lite random siffror så att ingen kopierar mitt visum. Feta mexikaner behöver inte tro att de slipper så lätt in i landet!

Eyo Captain Jack


Var en sväng till kvevlax å klappa kossor, känns som att kossor har börjat bli en del av min vardag. NU ska jag och syster äta oss feta på godsaker och skååd åp POTC! Alla 4 filmerna, blir ett marathon. Var 2 månader sedan sist, så finns en risk att jag glömt bort handlingen :c

going away party?

Måst ju fixa ihop nåt innan jag åker, annars hinner jag ju inte säga hejdå åt alla. Jobbigt att planera. >_<

Ambassads / consulate besöket!

På Söndag natt åkte jag tåg ner till Helsingfors och var framme 10 före 7, visumintervjun ägde rum först 9.20 så jag hade gott om tid. Jag vandrade iväg till Kaisannieminkatu för att kolla in var ambassaden var. Ambassaden var inte där den skulle vara! Gick upp och ner längs gatan och hittade inte alls något som visade vart jag skulle! Tillslut frågade jag efter vägbeskrivningar. Var är ambassaden tror ni??? 3 km därifrån.

Tänkte ta en buss ditt för att slippa gå, fattade inte ett skit av busstidstabellerna så jag beslöt mig för att gå, gick på rätt gata men åt fel håll. Inte så jättelyckat och då jag märkte det hade jag kommit en bra bit på vägen. Då fick jag vända om och då var klockan redan över 8. Fick börja powerwalka/springa, och låt mig säga HELSINGFORS ÄR INTE PLATT!!!!! Det var backe upp backe ner och bråttom. Då jag äntligen kommer fram så går jag fram till porten och berättar vem jag är och vad jag vill, ger passet och får vänta lite. Ambassaden är jättefin och ståtlig och passar bra in på det alla som varit till stockholms ambassaden berättat.

"Here is a map, the interview will take place att the consulate! Thank you for checking in!"

Jag får en karta och så har de ringat in ett hus på Kaisannieminkatu. Gissa hur sur man blir då man sprungit genom halva Helsinfors för att hinna i tid och så skulle jag bara Checka in där! Jag började gå tillbaka och hoppade på en spårvagn som gick åt samma håll för att slippa gå hela vägen.

Sedan kommer jag tillbaka till där jag började och ser 2 killar så utanför en trappuppgång, det skrek utbytesstudent om dem så jag gick och stod med dem. Försökte framföra en konversation med dem, men det misslyckades de var finska och jag var svensk. Tillslut så pekade jag på dörren och sa USA ??!!! och de nickade. Så jag stod och chillade med dem då, sedan kom en till tjej och stod med oss. Sedan fick de gå in, de hade tid 5 minuter före mig. Jag väntade 5 minuter till innan jag tryckte på knappen och sa mitt namn. NEHEPP, jag slapp inte in, de sa jag fick komma tillbaka om en kvart!

Så då fick jag sitta utanför consulaten saken och se alla andra gå in, medan jag inte fick. Blev väldigt ledsen faktiskt. Sedan kom det några trevliga Au Pairer och lärare som väntade med mig utanför. De slapp in efter 5 minuters väntan. MORR. Tillslut så tryckte jag på knappen igen och sa mitt namn och då slapp jag in! :D

Eller slapp in i byggnaden, fick sitta 40 minuter i ett sunkigt trapphus och vänta. Inte direkt vad jag väntat mig. Consulaten var inuti en lägenhet. Jag fick gå in sist, alla de som kommit efter mig slapp in före. De hade tid EFTER MIG. Där gjordens en säkerhetskontroll innan jag fick gå och sätta mig i vänterummet och vänta 35 minuter.

Jag ropades upp och fick gå till Desk A, där de kollade mina papper. Sedan fick jag sätta mig på nytt. Sedan ropades jag upp till intervjun. Smidig och snabb? I don't think so. Tog ca 10 minuter, jag fick många frågor samt följdfrågor. De var inte jobbiga att besvara men de var jobbiga. Typ Where are you going? Where does the family live? What are there hobbies? Do they have children? Do you know them? Var några frågor jag fick svara på.

Intervjun hördes väldigt bra ut till vänterummet, och 5 stycken blev nekade visa under tiden jag väntade på min intervju. Man blev ju ganska nervös så att säga.

Men mitt visum blev godkänt och kommer snart på posten! HURRAY :D

Efter det shoppade jag i 7 timmar innan jag hoppade på tåget hem.

skräckhistoria

Hemma, fyfan säger jag bara. Berättar mera i morgon. Var inte ett dugg smidigt kan jag lova! Men nu är jag dödstrött, men jag får ett Visum så bli inte oroliga :)

Next stop Heeels!nki


Taggad är jag inte, mest nervös. Vill ni veta en hemlis? Alla mina visumpapper är inte 100% i skick, men hoppas att det inte gör något. Är ändå försent att avboka det nu så... Annars får jag nöjja mig med att gräva fram de sista reafynden och betala en helmassa pengar och komma iväg för sent till USA. :)

kossor säger mu

Blev 4 timmar självunderhållning för oss dejourer idag så vi gick och hälsade på skolans kossor. Men efter ett tag misstog kossan mitt hår för hö, efter den insåg sitt misstag buffade den omkull mig. Sedan fick jag nog och gick därifrån, vänner äter inte upp varandras hår!

JAG E SUR

JAG E SEN, JAG HAR BRÅTTOM, JAG STEG UPP 5 (!!!!) HEJDÅ, SISTA STALLSDEJOURS DAGEN VÄNTAR och innan det ska jag hinna borsta av meggy lite, brååttom i andra ord >.<

I just to be lovedrunk but now I'm hungover

HÄÄRREJSUS. 1 dag och min dejour är ÖVER !! Fattar ni!? ÖVER! Trodde aldrig den dagen skulle komma för 2 veckor sedan. Efter dejouren sätter jag mig på ett tåg ner till HEEEELSINGFOOOOORS! Här ska skaffas visum minsann! Och så ska jag gräva fram de sista reafynden på min heldagsshoppingtur som väntar efter ambassads besöket.

Dessutom hoppas jag att man inte behöver vifta runt med visa bilden för min... blev inte direkt en höjdare. Kan ha haft en dålig hårdag, tyckte det skulle passa utmärkt att matcha det med inget smink, för att vara sådär all natural. Ångrar mig till 100% nu, men den är något snyggare än min passbild och körkort. (Den bilden är tagen då jag går i 5:an, så ni kan ju tänka er snyggheten...)

en hälsning

Malins mobil tykr jae jättehäfti å ja vill å ha sånde tejpmaskinsgrejs D:

överlever inte

Sommardejouren tar livet av mig, kan inte använda någon av mina händer normalt, det är svinvarmt, bromsar i mängder och sa jag att jag inte kan använda mina händer? -.-
Dessutom drar varenda häst nytta av mitt handikapp och är extra jävliga. Förutom sötisen här ovanför, som för första gången någonsin INTE beter sig som världens jävligaste vildhäst utan beter sig som en 35 årig gammal travare.

arg&handiakkapps chej

Förlåt min stavning på bloggen är hemsk, likaså på fejjan! Läser igenom allt flera gånger för att kolla stavfel men jag reagerar inte på dem ? Jag ser inte själv när det blir fel, dyslexi nästa?

U to the S to the A


Tågbiljetter hämtades idag och det sista pappret inför Ambassads besökter är fixat. Tåget går på Söndag natt till Helsinfors. & Juste Explorius ringde, blev ett ganska hackigt samtal på engelska/svenska/finska, de ville kolla så att allt gick bra med visumet! :)

summer of 69


Fick btw 2 par glasögon igår, pain att flyga med kontaktlinser. Så jag fick 2 par till priser av 1, jeeaH nu är det problemet ur världen.  Nu ska jag gå iväg till Fammo och socialisera med spanjorer, tvättäkta spanjorer direkt inflygna från Spanien! nååå ablå eeespanjåål är vad jag kommer att få säga hela eftermiddagen.

Ang klipptiden min vet jag inte vad som hände, mamma tyckte jag sklle vänta några veckor. Tänkte bleka mitt hår lite inför USA men märkte att mitt hår är jäkligt ljust sådär annars!? Höh, inget nytt på hårfronten i andra ord.

we're not living in America

Äventyret kommer att ta slut, men det väntar nya äventyr för mig efter USA. Vet inte vad som väntar mig ännu, men jag har funderat ut några alternativ. Om jag inte flyttar ifrån Vasa efter USA så kommer det ske inom 2 år efter USA. WIIIIIh, måste prata med Mamma och Pappa bara! Kan bra hända att jag lämnar i min hemstad 2 år till för att avsluta utbildningen och jobba ihop pengar innan jag försvinner. But let's see shall we? :)
Alternativen är så många, gymnasium utomlands, college i USA, högskola utomlands, jobba utomlands? Bort härifrån ska jag iaf!

i morgon ryker håret!

Jag för någon dag sedan;

äcklig men enda bilden på denna dator från mig på hösten. fyyy, ser ni hur långt, tjockt och allmänt snyggt mitt hår är?

Att gå från svarthårig till blondin och använda för mycket plattång gillar inte håret, och i morgon ska jag för första gången på flera år till frissan. Så nu försvinner det lilla som är kvar... blählähähä ungefär så att jag kommer gråta. Funderar på hårförlängning men det är dyrt. förslag på hur jag ska klippa det?

är man bra så är man!

För att många undrat vad som hänt, så kan jag berätta.
Jag kör på grusväg, grannen kommer emot i en kurva, jag får panik och slår på för fullt med både fram och bakbroms. BÄÄÄM, jag flyger iväg och smartass som alltid varit tar jag emot med båda handlederna! Sedan slår jag i med ena knäet och kommer få ett snyggt ärr... (just nu ser det ut som ett vampyrbett! Tycker själv det är skitcoolt.)

Efter att jag viftat glatt att jag lever och mår bra så kör jag de sista 100 metrarna hem. Då plötsigt kommer jag på hur sjukt ont det verkligen tar i min handleder, den enda kan jag inte böja och den andra går inte att vrida! Sedan sväller de sådär myysigt upp. Går runt i smärta en stund innan vi åker till Akuten, inget annat har upp på lördagkväll så. Fick ett intyg på att jag har krosskador på båda handlederna. Vad det nu betyder vet jag ej, antagligen lite värre än en stukning och lite bättre än en fraktur. Hmm, får se vad det blir av dethär, så jobbigt då inga av mina händer funkar normalt. Morr.

Jes, och för att ni ickemopedister ska förstå så smättar jag hitt en film på youtube av en gubba som hoppar av sin moped lite proffsigare än jag :)


igår

osminkad och lagom sliten chej efter 2 timmar vid akuten.


för tidigt för att tänka


Har en dag i stallet framför mig, med tanke på den tidiga väckningen och äckliga varma, fuktiga vädret så är mitt humör ganska dåligt. Tur att mamma köpte cocis åt mig :) Vill ju inte få solsting!

RSS 2.0