gråhårig

Ville ge ett gott intryck av mig i USA, så jag tänkte färga mitt hår en naturligare nyans blond för att ingen skulle tro att jag var någon ur mean girls. Tyvärr tyckte inte mitt hår det var en god ide, så nu är jag gråhårig. Jag upprepar GRÅHÅRIG!!
Men som tur behövde jag inte visa mig i skolan idag, för jag drabbades av den fruktade spysjukan. Det enda jag spytt upp är en värktablett hitills men ja.

Ungefär sådär ser det ut... euw :c


Elcentral

El centralen finns bakom en låst dörr, därifrån kan man höra ett PIIIIIIIIP ljud just nu för att alarmet är på. Otroligt kul då man inte får av det och vi måste sitt och lyssna på det då vi har timme. Nu vet jag hur det känns at ha tinitus ><

p i n s a m t !

Är jag den enda som behöver googla upp en karta över USAs alla stater för att veta vart alla ska? Kan erkänna att jag blev tvungen att googla Utah då jag blev placerade för jag visste inte var det var.

sweet dreams are made of this

Ida som varit på prao med våran klass och Peikko! Underbart att våren är kommen, tänker börja köra skoter nästa vecka! Bara lite mera av isen smälter så! =) 

I morgon tänker jag antingen hjälpa min faster flytta eller så funderar jag på att hälsa på N å E som har stalljour. Drygt att åka till skolan på helgen så jag får se hur jag gör :D

Jasså

Om din värdfamilj tar emot dig addar dig som vän på facebook och ser att du röker, snusar, dricker, inte tror på gud osv så kan de säga NEJ HENNE VILL VI INTE HAAA!! Då blir du utan familj, då får du en ny placering men då har du lägst prioritet och får mycket sen placering. Om din andra familj tycker samma sak så är det bara tack och adjö att du reser i höst, ditt utbytesår sjuts upp till nästa år så du hinner mogna till dig.
.
Det skickade Explorius mejl om till mig, och antagligen till alla andra finska utbytesstudenter. Så jag delar med mig av infon. Se över hur du delar saker på facebook och twitter är deras tips och jag tycker vi ska följa det! Varför förlora en placering och riskera att inte få åka?
.
BTW stod det säkert en miljard annat viktigt i mejlet men jag orkade inte slå upp några flera ord. Jobbigt med finska :/

infomöte i Stockholm?

Explorius skickade brev och sa att jag fick åka på infomöte till Stockholm om jag ville eftersom infon är endast på finska i Finland. Jobbigare blir det att ta sig till Sverige, någon som vill simma med mig ? :D

Facebook är mäktigt

Har just fått veta att 2 av mina bekanta ska till USA nästa år ! Fast inte då med Explorius ... Ohja, då jag åker på infomöte i Maj så kommer jag känna en person och det är Veera, då ni svenskar åker på era infomöten känner ni typ alla! :c

SOLEn SKINER, VATTEN PORLAR, GRUSET KNASTRAR, BILEN BLÄNKER ...

Piia Pantsu var ju sjuk idag så HH10 kom inte längre än till M huset för att genomlida 3 timmar kemi följt av 2 modde lektioner. Vi blev iväg skickade på en promenad och efter det fick vi beskriva miljön, därav den underbara rubriken.


såhär fint väder var det idag... enligt mina genomtänkte ordval på modde.

Explorius har verkligen gjort bort sig!

Tänker de inte skicka något mejl till mig om avresedatum? Jag kanske är intresserad av vilka dagar det är? Fast vet jag ju redan att jag åker 12 eller 16 Augusti men ändå...
Föresten funderar jag lite på att pimpa min häst i skolan lite, tog inspiration från nätet. Tror ni Meggy blir glad om jag spänner fast dykarutrustning på henne? :D

ung, dum och blivande utbytesstudent

Jag läser andra utbytesbloggar, jag läser slaviskt forumet, jag googlar mapar, jag mejlar med min värdfamilj, vad annat kan jag göra? Man kan inte göra mycket mera. Om 5 månader sitter jag inte här i Finland längre, då är jag i Utah. Om 5 månader har kanske inte alla äns fått sin placering och sitter här hemma och är nervösa. De vet inte vad de ska googlemapa, vem de ska melja eller äns vilken skola de ska gå i.
.
Jag vet inte vem det är mera synd om, jag som ska sitta och spionera på min skolas hemsida ända tills jag packar ihop mina saker och åker till flygplatsen i Augusti eller de som inte vet VAD, VEM eller VAR de ska spionera på nätet för att förbereda sig själv samtidigt som de inte vet om de ska packa med shorts eller jackor?
.
Vet inte jag ska hissa eller dissa tidig placering? Härligt att lära känna familjen bättre är det ju, men det är hemskt att behöva tänka på UTAH UTAH UTAH UTAH i flera veckor framöver medan ni andra kan tänka på annat.
.
Jag hoppas att någon annan utbytesstudent sitter brevid mig på planet från NY för det finns en risk att jag vägrar lämna planet då det landar. >.<
weheartit är bilden tagen från!

facebook

http://www.facebook.com/fwide
aja, om nån har lust så får ni jättegärna adda min facebook! Vet inte om jag länkat rätt, men :D

Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.

Hade gått runt och sagt en massa kul till pressen och avslutat dagen med att sätta in några miljarder på mitt egna bankkonto. Ohja, jag är sneaky!

Dag 16 – Innehållet i min väska.

Mobil, en pärm full av papper, pennor, tuggummi, hårsprej, borste, maskara, kajal, läppomada, laddare till mobilen och plånbok.

hälsocentralen

Dammbrunn är min nästa destination. SKa sitta där och köa en miljard timmar för min handled. MYSIGT! Sen traskar jag iväg till stan, vilket är ltie över 1 km och efter det hoppar jag på nästa buss till Gamlis! hahaha, intressant inlägg. Jag vet!
Som tröst för dethär patetiska inlägget får ni en bild av mig och Irené från i somras. ^^

Dag 15 – Någonting jag ångrar.


NANANANANANANANANAAAA

Sitter på en av skolans trögaste datorer, orkar inte gå till någon bättre heller :)
Har 3 timmars väntan framför mig innan mamma hämtar mig, skit kul.
Ska till hälsocentralen i morgon och vifta runt med min armled i hopp om att få den röntgad och ett sjukintyg.
 
aaaja, här e en skogsmaskin.

pjasas


Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.

laddaded upp den på bdb för ett år sedan :3

Dag 13 - Mitt drömbröllop

ARGH! Youtube samarbetar inte med mig! -.-
Om det blir kyrkligt så kommer det inte vara tråkigt. Ville sätta in en film på ett bröllop där de dansar typ breakdance mot altaret till black eyed peas. Skulle vara så tufft.  Annars vet jag inte, beror ju på :)

Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.

Ao Nang, Thailand :)

Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.

USA.
Jag sitter och tittar vad klockan är i Utah då jag är i skolan,
så frågar en som jag int känner om ja ska flytt ti USA.
"... mhm... ja ska... va sånde ... u...utbytes............student ... typ...ja." Mumlade jag fram och jag kände mig inte ett dugg glad över faktumet att jag ska till USA.


Så ja, USA oroar jag mig över. Antagligen kommer jag spy av nervositet på flyget, jag blir väll fast i någon säkerhetskontroll och anklagas för terrorism eller något liknande. Om jag kommer helskinnad till New York så finns det en stor fara kvar, det heter första, andra och tredje skoldagen. Ni kanske tror jag överdriver, men de första 3 dagarna kommer att kännas smärtsamt innan jag satt mig in i systemet. Tog 3 dagar i högstadiet, 3 dagar i bgs, 3 dagar i Övis, 3 dagar i YA innan jag började känna mig lite lugnare i skolan. Aja, sedan har jag väll hittat en kompis eller en toa att låsa in mig på under resten av året i USA så det är lugnt. Inget annat är jag oroad över :)

the future is bulletproof

Vi balade hö idag i skolan, 133 stycken blev det sedan fick det räcka.  Så jag smättar en bild på mig och pisa då vi balade höet på hösten.
Aja, vad mera ska jag säga om dagen? Gjorde en pizza då jag kom hem, med emental ost, fetaost och mozzarella ost. Den smakade ganska mycket ost. Nu ska jag snart gå och sova, är skittrött, innan det ska jag fundera på folk som inte kan vara sig själva. Varför försöker man vara någon annan?, är sjukttrött på det. Har en kompis som är jättekul att vara med men direkt hon möter någon annan så förvandlas hon. Inte blir hon elak inte, hon blir bara en helt annan person och det är störande.
I morgon ska jag vara med Jaaanica, bara jag slipper upp före 1. ;)

The funeral of hearts

Torr Schampoo, Hårsprej och inget foundation (det är slut >.<), ska jag smeta in i håret innan jag halkar iväg till skolan. Samtidigt lyssnar jag på HIM.

Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.

Råkade tänka på bloggen idag, så jag knäppte en bild. SCORE! Klasshuppari, stalljacka, jeans. Stallet + traktorkörning stod ju på schemat idag i skolan så... :)
Föresten gav min vrist upp idag, har haft ont i den en tid men idag då jag mockade så kom en våg av smärta, och den blev rejält svullen. Aj.
Vad annat har jag gjort idag då? Rev ner en bit av ridplansstaketet med traktorn. En planka föll och en stolpe blev lite sned. Jag, Vera och Nathalie valde valfria ämnen till nästa period, kulturvandring, företagsamhet och gymnastik på finska var det vi valde på 3 första platserna :) Så nästa period är vi säkert ute och går, ser på träd och sånt, JIIPPIII! -.- Typiskt att halva klassen slipper, för de läser gymnasie kurser. >.<
.
Jag går ju inte i gymnasiet, utbildningen i Finland är lite annorlunda än i Sverige.

Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.

En dålig vana? Jag har flera!
Biter på naglarna, äter då jag har tråkigt, säger typ hela tiden, pratar för mycket, är uppe för länge på skoldagar... Listan kan göras låååååååång!

Jag är en underbar person.

Jag skriver ett mejl, till min familj. Det har gått på över 1000 tecken. Hjälp! Stackarna, tänk om de har dyslexi eller bara inte orkar läsa igenom mitt mejl. Nu har jag ett dilemma, jag fick det underbara tipset av Josefine att fråga om husdjuren. De har alltså en katt, jag hatar katter, jag är RÄDD för katter! "I look forward to meeting you cat, what's its name?" låter väääldigt fel, vad ska de tro då jag inte vågar röra i den? Åtminstone var det bättre än "I love cats, so fun that you have one!"

hej hej hemskt mycket hej!

Började 10 idag, städade stallet > lunch > ridning
Jag fick ÄNTLIGEN rida Totte ♥, segt åt vänstervarv då han är svårböjd åt det hållet. Höger gick miljarder gånger bättre och efter timmen var jag och hästen lika svettiga, trötta men också nöjda.
Nu har jag bestämt att jag ska skriva ett MEJL åt min VÄRDFAMILJ. Jepp, har inte gjort det ännu fast jag haft placering i snart 3 veckor. Men hallå? VADFANSKAMANSKRIVA!?
Jag vet inget om dem, och har inget att skriva om. Hjälp? :c

Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.

Köper en lägenhet i en storstad, med en walk in closet och shoppar för resten.
förlåt barnen i Afrika, men jag är lite ego av mig.

sova sova sova

Aja, för att det är en USA blogg så ska jag ge er ett tips inför resan. Flygbiljett samt pass är nödvändigt om man ska slippa på flygplanet. Ett plus är om passet är ditt egna, amerikanska myndigheterna är inte så glada om man kommer med ett falskt pass till USA. Och, bilden vet jag inte varför den är tagen? Den låg och skräpade bland 756 andra webcam bilder.

JAPP, nu ska jag sluta gilla en massa skit på facebook som "dear Bruno Mars, dont die for that b*tch, obviously if someones throwing grenades at her she's involved in some illegal sh*t!", och gå och sova. HEJDÅ!

Världens sämsta männska

Är det inte ganska lustigt att på vardagar klickar jag på första bästa bloggen, hetsläser och stänger av datorn efter att ha läst 3 stycken. Samtidigt skriver jag minst 4 inlägg och förväntar mig att folk ska läsa dem? På helgen är det tvärtom, uppdateringen är seg men jag hinner läsa minst 50 bloggar flera gånger under de 2 dagarna. Undrar om det är likadant för någon annan, det skulle förklara varför min statistik gör ett stort hopp på veckosluten.

Så ja, det här är min fina ursäkt till alla vars bloggar jag inte hinner med på vardagarna. :D

Dag 6 – Typ av killar jag faller för.

Ja, låt oss gå tillbaka till något som cirkulerade förra året i våran skola.
Bakåtslick vs Ruffs.
och jag är fortfarande team Ruffs.

Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

Att få besöka New York.
Även fast man varit där x antal gånger har man sett långtifrån allt. Tröttnar aldrig på denhär staden! ♥

det sista som ska fixas

Ett kontrakt för alla som åker till Utah ska skrivas under. Jag ska komma i tid till lektioner, ha minst C average, jag får inget avgångsbetyg från High School och jag får inte skaffa körkort. Om jag inte kan anpassa mig så får mina föräldrar betala flygresan hem, som sker direkt.
Sedan ska jag göra Mantoux-test innan avresan, och ha resultat negativt på det. Enda som det är bråttom med är kontraktet, så det får fixas i veckan.
nu > Gossip Girl ♥

Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.

bilden är från weheartit!
Jag vill till USA, jag vill hoppa in i något okänt, ha det bästa äventyret i mitt liv med ett leende på läpparna under tiden. Jag tror dock inte att jag hoppar av Brooklyn Bridge under helgen i New York, vet inte riktigt vad Explorius skulle säga om det.  Men det förövrigt är en sak som jag lätt skulle testa, för ja man överlever.
-
Förövrigt vill jag vinna på lotto, köpa en mysig häst, flytta till Hollywood och bli nya Lady Gaga.

Dag 3 – Min favorit årstid och varför.

Just nu är svaret sommaren.
Varmt, skönt, härligt och ledigt är saker som lockar.
I sommar kommer jag längta efter Vintern bara för att slippa myggor, åska, sommar jobb, bromsar och äckliga småkryp.

Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.

sku ha vuri helt okej.

s som i slalom

I morgon, klockan 4 på morgonen sitter jag i en bil, på väg till nåt mystiskt ställe. Inte Hemavan, Ruka, Sälen, Himos, Åre eller ja ni kanske fattar? Jag ska till Tahko, mitt i ingenstans. Nej så litet är det ju inte, 23 backar räcker bra för en helg tycker jag.
Typ framsidan av berget, finns en baksida med mer backar.  SER NI HUR LITE BLÅA BACKAR DET ÄR? :(
Nejmen, vi hörs någon gång på Söndag kväll då jag återvänder! Så får vi se om jag har kryckor eller gips (A) Nu ska jag till Iréne tydligen, hoppsan nu fick jag bråttom haha :D

& glömm inte FRÅGESTUNDEN!

Dag 1 – En bild på mig 10 fakta om mig.

1. Jag ser dåligt, så jag har linser.
2. Jag är vegetarian.
3. Jag ska till USA.
4. Jag är inte särskillt fin på bilden jag laddat upp.
5. Jag biter på naglarna, fast jag försöker sluta.
6. Jag vill till rax å ät!
7. Jag är 158 cm lång.
8. Jag är naturligt blond.
9. Jag kan int finska.
10. Jag kan int räkna matte.

25 saker

Dag 1 – En bild på mig 10 fakta om mig.
Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 3 – Min favorit årstid och varför.
Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 6 – Typ av killar jag faller för.
Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.
Som jag snodde av Ulliszz.blogg.se. I'm such a gängstahhhh :D
Föresten kommer alla dihe som tidsinställda. Så jepp :)
Ulliszz.blogg.se

ohja

btw ska jag kanskekanskekanske ta en häst på halvfoder! :D

RSS 2.0