DIGITALMEDIA


This is what I looked like 10 seconds ago.

me last week.

Me on Monday.


Kanab

3 extremt fina och oredigerade bilder från Kanab för att väcka lite liv i min blogg igen.
Bild 1, jag och en höna. Kyrk klädd till 100, glömde kjolen hemma hihi.
Bild 2, berg.
Bild 3, mera berg. 
Så ser det ut i Kanab, röda berg, öken och lantisar överallt.

we will not be restocking

Cool story bro, just den jävla jackan ville jag ha. Fyfan jag tänker gå utan jacka. BLÄÄÄÄÄÄÄ.

-

Jag tänkte blogga igår och göra min US history men sedan hittade jag den perfekta vinterjackan. Synd att den inte fanns någonstans i storlek S. Jag letade i 4 timmar, varenda jäkla amerikansk shopping sida, amazon, ebay. Sedan gjorde jag samma i Kanada. AAAAARG blev jag, var upp till 12 och letade men näpp. Blev riktigt sur och mejlade varenda sida och krävde att få veta när de får in jackan i storlek S igen. FFFFFFF. Det är en helrosa DC snowboard jacka för lite över 100 dollar.

I'm alive

Hjälp vad mycket man hunnit med under de senaste dagarna, kom just hem och klockan är snart 10. Black FRiday var awesome, nu taggar jag cyber monday hihi.

brb

Ska utforska södra Utah och Nevada. Puss.

sista skoldagen för denhär veckan

A day, Engelska, VolleyBoll, US History & Keramik (som jg inte ska vara med på XDDD) okej bra hejdå. hihi Aero har 50 % av allt i butiken woho.

har ni missat?

Det är faktiskt en tjej som är Vegas som utbytis och uppdaterar dagligen & tar egna bilder! Önskar jag inte var så himla lat och faktiskt tog itu med min blogg på allvar men... Isabelle's blogg är cool, tryck på namnet själv är för trött för att länka fint. Föresten om jag har tur möter jag henne på Fredag. Woopwoop!

"School is like a lollipop. It sucks until it is gone."

Jag sitter och ser på en riktigt dålig film på Netflix och har inga planer på att gå och sova ännu. Planerar att dra på mig mjukisar och en munkjacka och dra iväg till skolan i morgon, så himla ofint och blä. Har räknat ut att jag kan sova i alla mina 3 lektioner innan lunchen. Vid lunch kan jag smyga iväg efter kaffe och så är jag pigg. Smart tjej hej.

segt

äcklig smygbild av mig på ballroom, det sorgliga är att dethär är det enda jag gör/tar en tupplur. I morgon får vi gratis donuts HALLELUJAH, jag älskar ballroom.

welcome to the land of fame and success.

Ska just dra till kyrkan, känns lite dåligt när jag oftast har en beachklänning för 5 dollar på mig. Sedan ska jag städa mitt rum, tvätta och spela sims 3. I morgon är det B day och tisdag A day. Sedan har jag ledigt, onsdagtorsdayfredag. På Onsdag kör vi ner till Kanab, på Torsdag är det Thanksgiving så vi äter mat och sedan kör vi till Las Vegas och är där 2 nätter och kör hem sedan. Woop Woop. Nu loggade Fammo och Faffa in på Skype så jag måste ringa åt dem och sedan göra mig klar till kyrkan. Tjo.

Hard work never killed anyone, but why risk it?

Glada ballroom gänget minus Jade. Igår åkte jag efter skolan med Taylor, Chase, Kayla och Taylors pojkvän till hennes pojkvän och chillade. lol mera som jag åt upp halva kylskåpet, sedan åkte vi tillbaka till skolan och så var det wrestling meet och vi skulle räkna poängen. pinsamt dåligt gick det. Jag fick som uppgift att springa ut och slå till domaren en gång i minuten för så går det till tydligen. Efter det körde vi vilse för att jag "är inte från Utah så jag hittar inget så vi ignorerar henne och låtsas att vi vet var hon bor".

Idag var jag helt färdig när alarmet gick så jag drog med mjukisar till skolan, var SÅ nära att missa bussen. ffff. BRA ATT 15 PERSONER ÄR PÅ MIN HÅLLPLATS OCH INGEN AV DEM TÄNKTE ÅKA BUSS IDAG???? Brukar alltid komma när de håller på att gå på bussen, men den stannade liksom inte när ingen stod och väntade på den heh. Men chauffören är bäst och stannade då hon såg mig komma rusandes. Jag drack kaffe med ett halv kg socker när jag kom till skolan och blev genast piggare och skolan rullade väll på. Hade en sub i Engelska som skröt om sina Svenska rötter. looowl han var fjärde generationen svensk och kunde inte utala sitt svenska efternamn rätt, sedan undrade han om mitt namn var spanskt. Neeh jag är den skandinaviska utbytesstudenten som pratar svenska hihi. AAAWKWAAAARRRDDD. Skolan rullade på efter det, funderade på att hoppa över ceramics och åkta och shoppa så gör det kanske nästa gång. Vet inte. Är klar med min fula kruka så orkar inte sitta 2 timmar och glo på folk. Skulle lätt hinna till shopping mallen ett varv och gå tillbaka och ta bussen hem, men det känns ändå rätt fel på något sätt. 

Sedan stal jag nästan en ipod idag för någon hade glömt den i toan, men mitt samvete tog över och jag gav in den till kontoret istället. Om någon hade snott mig 400 dollars grej så skulle jag ha bränt ner skolan av ilska så ja. 

random inlägg för jag är TRÖTTTTTTTT, sovde 4 timmar i natt och kunde knappt gå för jag var så trött i morse. puss!

.......

Min jättecoola tårta hihi. Så min dag har sett ut såhääär; skola,skola,skola,skola,buss hem, se 90210, beställa kinamat, äta tårta, öppna presenter & åka och se på en mirakel film. I skolan idag såg vi en film om hur hemska mormonerna var och några timmar efteråt såg jag en mirakel film om mormonerna. Men toppen bra dag! Måste gå i duschen nu, i morgon måste jag kanske på wrestling meet vet inte. OM jag måste det ska jag gå till SouthTowne Center några timmar innan det börjar iaf :)

för jag är 17 år

Grattis till meeeeeeej!

Btw

Vi var hela dagen på assembly schema, alltså var lektionerna 5 minuter kortare än vanligt för att vi skulle få gå och lyssna på en 20 minuters morgonsamling. Skolan är så stor så vi har A & B morgonsamling för de inte kan tränga in oss alla i ett rum för då blir brandkåren sur. Morgonsamlingen var ett WOHOOO vi bygger skolor i Mexiko och har samlat int 5 siffrigt med dollar. Tycker att det borde räcka för en liten by skola men neehej de kör hårt på fundraisers. Säljer armband, t-shirts, kakor, danser, konserter, ja allt man kan tänka sig. Hoppas Mexikanarna blir glada.

It's Not A Fashion Statement, It's A Deathwish

Sur tjej, fick betala 2 månaders förskott på telefonräkningen för att banken krånglade. FFFFFF. Annars har dagen gått fint, tänkte ladda upp några fula oredigerade bilder av våran skola istället. 
Inte ett "riktigt klassrum", här har jag fashion strategy. (;
Finns 5 likadanna avdelningar med skåp i omklädningsrummet.

DIGITALMEDIA


äntligen


löshår

Bilderna är sååååå fula, satte bara i det snabbt för att kolla hur det skulle se ut & att färgen matchade och så! Woop Woop nu har jag långt hår!! Finare bild kommer i morgon när jag antagligen har dem i skolan och har tvättat håret!!

5 min

Med 5 minuters varning om kvällskyrka för ungdomarna är jag rätt stolt över att jag fick lite lockar i håret, lite smink fixat och en outfit. Varför kan det aldrig gå så snabbt då man vaknar och ska till skolan?

inget nytt

Idag har jag gjort absolut inget för jag är trött och har huvudvärk, ungefär som igår. Har kollat Criminal Minds nästan hela dagen och städat mitt rum, annars finns det inget viktigt att berätta. Uppdaterar om något roligare i morgon!

jag har inget liv :)


dag nittinånting i USA

Har sovit sisådär 20 timmar men är ännu trött. How messed up is that? Tur att man får sova några timmar extra i morgon med, hehe.
Min kompis informerade mig just om att tågspåren bakom våran skola går direkt downtown SLC, om hennes beräkningar stämmer stannar tåget jätte nära Fashion Place och The Gateway. 2 stora shopping center, dock är South Towne störst i hela Utah, som ligger bara några 100 meter ifrån min skola. Hur toppen bra är inte det? Tågbiljetterna är billigare än att åka buss i Vasa (!) Gissa vems framtid är räddad? :) Men jag ska absolut till Fashion Place, H&M har öppnat för er som missade det.

november

Stubborn and hard-hearted. Strong-willed and highly motivated. Sharp thoughts. Easily angered. Attracts others and loves attention. Deep feelings. Beautiful physically and mentally. Firm Standpoint. Needs no motivation. Shy towards opposite sex. Easily consoled. Systematic (left brain). Loves to dream. Strong clairvoyance. Understanding. Sickness usually in the ear and neck.. Good imagination. Good physical. Weak breathing. Loves literature and the arts. Loves travelling. Dislike being at home. Restless. having many children. Hardworking. High spirited. If you repost this in the next 5 minutes, you will become close to someone you do not speak to much in the next 4 days.

Apple store

Idag 08.30 satte jag mig med Cathy i bussen med destination Apple store. H&M öppnade sin första butik i Utah (?) och det var låååååånga köer för att slippa in. Ville gärna gå och stå i den kön istället men nehej här ska vi se på datorer. Var SÅÅÅÅÅÅÅ besviken, klockan 10 började de kasta ut gift cards till H&M, gick faktiskt och försökte fånga ett innan jag fick höra att "The apple store is that way Felicia". FFFFFFFFFFFFFFFU. Fick en T-shirt, hörlurar och en cd skiva med JustinBieber på repeat. Så himla värt. -.-



I JUST GOT HOME FROM SCHOOL !!!!!!!!!

UTROPSTECKEN.
Vi slutade 12.00, käkade mat och ja. Sedan började vi undra lite när bussen hade tänkt komma? 2.30, normal time. Efter lite panik, tårar, låsta dörrar, kaffe, kex, sömn, telefonsamtal så är jag och Amanda hemma. Tog 2 timmar innan vi kom hem, so much for "a short school day". mummel. Jag ska åtminstone gå och sova nu och skriver antagligen mera om dagen senare :)

JAG DAMPAR

HUR SVÅRT KAN DET VARA ATT ÖPPNA ETT SKÅP? VAVAVAVAVAVAVA? Vi kan inte använda nycklar huuuh? Så att normalt folk kan öppna dem?

Trött

Jag har ont i halsen är jätte trött och spårade smått ur igår. Läs skrattar i timmar åt ingenting tills man gråter och inte får luft och fortsätter skratta, lol fick så skitiga blickar från några av kyrkans ledare men jao.

svaar

High School är mitt i prick, antar att det är för att jag har ett rätt högt GPA och någon läckt ut mina kontaktuppgifter till någon stipendium fond. (:

fml

2 tårtor och min kompis tyckte det var en awesome idé att sticka iväg på morgon yoga just I MORGON. ÅÅÅÅÅÅh, lycka till att gå med 2 tårtor bland 3000 elver i jakt på mina 2 kompisar som jag inte har numret till. FFFFFF.

I fly like paper, get high like planes

Väntar på att min vpappa ska hämta frosting åt mig så jag äntligen får bakat mina 2 tårtor som jag lovade Katie och Leah. Suck. Minns knappt var som hänt idag under dagen har varit på riktigt piss humör. Just one of those days. En stackars Sophomore började nästan gråta då jag sa att hans "I have to tell you a funny story" inte alls var rolig på något sätt. Min kompis A haltade runt på kryckor och det var pain att gå till 7-11 på lunchen.

Everyone's a winner, we're making our fame

En kille begick självmord på lördag kväll, alla gick klädda i grönt och vitt för att hedra honom idag i skolan. Vi dekorerade klassrums dörren för att peppa vårat Football lag. Vårat Football lag ligger fjärde just nu i Utah. Jag var på ett möte och insåg rätt snabbt att wrestling inte alls är min grej, men jag beställde mjukisbyxor och annat krimskrams för att vara en god vän. Fick sjuss till 7-11 av min kompis för att köpa min pumpkin spice latte. (Vem går 100 meter nu för tiden?) Tanten i kassan är min BFF. Jag kelade med en chihuaha. Har kollat film. Har diskuterat när man ska shoppa för att hitta de bästa fynden. Sett ett avsnitt av Desperate Housewives. Fick ett utbrott på min locker som vägrade öppna.  Har blivit dresscoded 2 gånger av båda hallmonitorerna. Har åkt i en gul buss. Hr var eran dag?

dör

när ja vill drämm tel ein jäävli iriterand krank så förutspoår an allti he, å vittu flyger rakt i fejset på ein så man måst dräm te se sjölv i fejset. måst ja säj att kranken it do? -.-

Sånadär värdsliga problem jag gnällde om för ett år sen, hahahahahahhahahahahahahhahaha. dör. Godnatt, jag har möte för jag är wrestling manager, mötet är i morgon klockan 7 på morgonen och blä.

dampar ju fan ihjäl mig.

Datorn tappar tangenter HELA TIDEN. Har snart inga bokstäver kvar, snälla rara någon ge mig pengar så jag kan köpa en ny dator på julrean!!

Söndag

Mest händelserika grejen för idag var ett kyrkobesök, massvis med tårar för alla var sentimentala och så ställde vi klockan tillbaka en timme. Woop woop.

Om sisådär 40 minuter kommer en finsk familj på middag hos oss och pappan är finlandssvensk. Vågar inte lita på min svenska längre den är så hemsk! De sista dagarna jag pratade svenska var med riksvenska människor så jag går ännu runt och tänker "aa" i hjärnan. Ni vet jag är lätt påverkad. Lämnar ni mig en vecka i Närpes kommer jag hem och talar dialekt, åker jag på praktik till Sverige så kommer jag hem och pratar rikssvenska. Vanligtvis är det bara en ful Vasa dialekt full med slang som jag pratar men nu vet jag inte riktigt... lol.
Föresten kom jag JUST på vem Alexandro Chando påminner om, Nina Dobrev. (hon som spelar Elena i Vampire Diaries!!) Föresten vill jag shoppa nu, så hej pappa skicka filippa hitt en helg så jag kan shoppa med henne. Okej bra hejdå.

Hur ser mina betyg ut?

Jaoo, man ligger ju på 115.39 % av 100 % i US History nu. trolololo, extra credit is da shit.

I used to rule the world, seas would rise when I gave the word.

Jag var en sväng till Ikea idag, ingen hallelujah moment som alla andra verkar tro att det är. Samma stora varuhus med jobbiga småbarnsfamiljer som suttit i bilen i timmar för att köpa billiga möbler. Bilresan för mig tog endast 5 minuter så jag köpte min choklad och åkte hem. Ikea är Ikea.
Sedan satt jag hemma en stund och så började Jana chatta med mig på Facebook. Hon är från Tyskland och bor i samma stad som mig men går i Alta High, hon var ensam hemma och ville ha sällskap så jag tänkte Why not? Vi åt middag, bakade kakor och kolla på home alone. :)
Föresten läste jag ut boken "the lying game" för några dagar sedan så jag tyckte det var dags att börja se tv serien. Oj vad den skillde sig från boken, fffffffffu satt och störde mig på alla detaljer som var olika men både boken och serien är rätt kul och annorlunda så absolut värt att sen & läsa! (Till dig Filippa, läs & kolla serien!!!)

Lördag

Har sovit 14 timmar i natt, på både gott och ont. Jag får äntligen sova ut efter veckan men samtidigt förlorar jag halva dagen. Jag ska åtmintone ta en dusch nu och sedan röjja upp i mitt rum. Annars finns det inget speciellt att berätta förutom att T tvingat mig att bli en Wrestling Manager så på måndag måste jag gå på första mötet för det. Hoppas det är någorlunda roligt haha :D

I throw my facebook in the air sometime sayin heeyo where my life go?

.

rubrik

It's just one of those days, när man sitter på bussen hem och märker att man glömde skorna i skolan. Suuck.

Dagen i detaljer. (FÖR JAG HINNER INTE BLOGGA OCH BLÄÄ)

Förlåt, jag hinner inte blogga så jag skriver långt inlägg om hur min dag såg ut idag för de som bryr sig. 

Steg upp och gjorde mig i ordning, pratade för första gången med några ungar på min busshållsplats. Satte mig på bussen, åkte till skolan mötte upp Ana. Vi gick på PALS meeting (People with Autism Love to Socalize) och åt några donuts innan klockan ringde till first period. Engelska, läste vidare i min bok "The Lying Game" och diskuterade något.

Efter det var det Volleyboll som stod på schemat mitt lag är sämst. Killen som tar alla bollar var sjuk så woop woop vi förlorade 5 matcher av 5.

Sedan fick jag ett sår under näsan som blödde som bara den. Sprang iväg till US History ändå för ville inte bli Tardy. Fanns inga näsdukar så jag sprintade till närmaste toalett och skrek något om bloody nose till min lärare. Vi hade en Bell Ringer. (Då klockan ringer låser läraren dörren och vi som är i tid får göra en uppgift som de som är Tardy inte kan göra upp i efterskott.) Kom springandes tillbaka med blodig näsa och papper och läraren släppte in mig <3 lol alla andra blev tardy förutom jag som hade min väska i klassrummet redan. TUR(!!!)

Sedan gick jag med Stephanie och Angel till Crown Burger på lunchen, på vägen tillbaka gick vi in i 7-11 och jag köpte en Pumpkin Spice Latte. ÄLSKAR KASSA TANTEN, hon är så rar och har humor och vi är hennes "Favorite Customers"!

Klockan ringde och jag gick iväg till Keramiken där vi inte jobbade vidare utan sökte efter info. Blev klar jätte snabbt och läste ut min bok. När jag skulle fråga om jag kunde föra min bok till lockern så sa läraren att jag skulle vänta på ett Hallpass, var värsta långa kön så jag gick iväg ändå utan Hallpass:et. Lol mötte Vice Principaln i korridorren och han hälsade bara glatt. Fördelar med att vara utbytesstudent haha. När jag kom tillbaka väntade de ännu på hallpasset och alla undrade hur jag klarade mig. Lol gick till min locker och tillbaka, sa jag bara. 

Jag kom hem och såg Cloudy with a Chance of Meatballs IGEN med in vsyskon. Efter det åkte jag till Young womens, jag satt och skrattade åt youtube videon med en 4åring i 2 timmar samtidigt som jag åt kladdkaka och jordgubbar. Kom hem för en stund sedan och har duschat.

NU HAR JAG INTE DÅLIGT SAMVETE ÖVER DÅLIG UPPDATERING, OKEJ?

Alla vill ha mig typ.


Sitter och chillar med min vän värmefläkten och ska just dra iväg till bussen!

brb

fffffffu

De senaste 2 dagarna har sett ut såhär.
*går lugnt fram till min locker*
*vrider rätt kombination*
Skåpet går inte upp.
*vrider rätt kombination igen*
Skåpet går inte upp.
*sparkar till skåpet och vrider igen*
Skåpet går inte upp.
"Uhm, so can anyone open my locker for me? I think it's broken..."
*random person försöker*
Skåpet går upp på första försöket.

Nej alltså det är fruktansvärt, jag ringer seriöst åt mina kompisar så de kan komma och öppna mitt skåp för jag fattar inte mig på det. Har gått så fiiint de senaste veckorna och nu plötsligt har jag förlorat tekniken och får inte upp mitt egna skåp. SÅ IRRITERANDE !!!! SDFGHDFGHFDGHDFGHDFHFDGHDFGHFuUUU

saker jag ogillar med amerikanare

"Oh you're not mormon? YOU SHOULD TAKE SEMINARY!!!" Kan inte äns räkna på mina fingrar hur många som sagt att jag borde ta seminary, ännu bättre varför inte komma till skolan klockan 6 och ta early morning seminary? Perfekt ni vet för en relgion jag inte äns tror på! -.- Nästan ingen har accepterat det heller när jag snällt sagt nej heller...

"You're not going to graduate? YOU ARE THROWING YOUR LIFE AWAY!!!" Eh ja för jag åker hem till Finland och skaffar mig en utbildning där, okej hejdå livet.
"YOU ARE NOT GOING TO COLLEGE!!! YOU ARE STUPID!!!" Absolut, varför betala 50.000 dollar för något jag får gratis i Finland? 

"Are you new? I haven't seen you before?" Näe jag har bara varit i din klass de senaste 8 veckorna men okej jag förstår att några är efterblivna.

tralalala


halloween2

Känner mig riktigt sneaky, medan alla andra var ute och tiggde godis satt jag hemma i soffan, framför tv:n med en stor skål godis. Varför? Jo jag tog mig an det viktiga uppdraget ge godis åt småungar som knackar på dörren. Men efter en timme blev det tröttsamt att stiga upp och öppna dörren så jag började ge ut nävar med godis åt alla som kom förbi. En stackars kille gav jag bort närmare ett kg åt (Hold up your bag, greeeat I'll pour it in for you!) Jao men nu är jag väldigt mätt! Så godnat!! :)

RSS 2.0