Det går bra nu


Gammal bild på jag innan paintballen. :
Jag har träffat 7 goda vänner, druckit 6 liter cola, tankat bensin för 5 euro, varit hemma 4 dagar, sett 3 avsnitt av the OC. kört till stan 2 gånger och ätit vid Amarillo 1 gång. Verkar bli en fin sommar det här hörni, jag har samma mobilnummer som tidigare såååå call me maybe?

hallefreakkinlujah.

Efter några frågetecken om vart jag kommer att åka i höst har mina utbildningplaner ändrats drastiskt under de senaste 48 timmarna. Från YA till Vasa Gymnasium  och nu Packar jag väskorna och flyttar ner till Pargas. Ciao!

dfgsdfg

me at Arlanda
On the airplane.

Finland

Nu är mitt utbytesår över och det känns ganska konstigt. Jag kommer aldrig behöva stå och bråka med mitt skåp eller stiga upp 04.45 igen. Men jag kommer inte heller se mina vänner i korridorren. Jag kommer inte åka till Starbucks för en coffee när det är lunch eller cardance:a. Eller gå till the mall efter school och köpa en large diet coke och en pretzel. Det suger lite. Eller ganska mycket.

 

Men jag tror jag kommer get over it. Det var ledsamt att gå ut högstadiet och jag hatade högstadiet. Man kommer alltid ha kvar minnen och det finns flygplan. Facebook och Skype med för den delen. Visst det kommer aldrig vara samma grej men så är det i livet. Eller hur?

 

Man får vara glad att det hände och gå vidare men inte glömma bort. Förstår ni vad jag menar?

 

Även fast jag har denhär inställningen kommer jag ändå vara sur över hur jäkla dyrt det är att köpa soda här hemma. HALLÅ? FREE REFILLS? Och drive throughs? Och forever21? Det kommer att ta lite tid att vänja sig vid lilla lagom landet där alla är cp tysta.

 

BTW åker jag till Florida och DC i Januari. Och jag kommer garanterat att åka till Utah igen i framtiden bara jag får pengar. Helst vill jag åka nästa sommar när mina kompisar graduatar. Jobbigt detdär med 0 pengar och inget jobb. Aja Whatever.

 

Jag avslutar inte mitt bloggande här ännu eftersom jag har en del ovisade bilder och sånt. Så ni kan räkna med några till inlägg innan jag säger tack och hej. Bloggen kommer få ligga kvar som ett minne och får framtida utbytesstudenter som är nervösa och läser igenom en hel blogg. Haha I know I did. ;)


flyg

I'm at arlanda biatch. Okej det lät lite coolare i mitt huvud. Jag har inget internet men jag har en timme tills mitt plan till Vasa så cool tjej som jag är skriver jag i word och kopierar in det på bloggen när jag kommer hem!

 

Resan har gått helt okej. Jag blev incheckad som första klass passagerare från sträckan Salt Lake City – Denver för 59 dollar. Eftersom att jag åkte första klass fick jag båda mina väskor incheckade gratis hela vägen! Annars hade mina väskor gått på 130 dollar + övervikt. Antar att jag fick ha de där extra kg då jag blev first class passenger. TUR. Så det löste sig jätte bra.

 

Jag töjde liiiiite på gränserna för handbagaget. Jag flög med en rullväska, en väska ovanpå rullväskan, en sprängfylld ryggsäck och en lite mindre ryggsäck, en stor filt och en lite mindre filt, 4 munkjackor/hupparing och 1 jacka. Heh. Jag hade på mig alla min jackor och det var SÅ varmt gud. När jag kom springande till gaten i SLC så undrade tjejen bakom disken vart jag var på väg, jag flåsade fram ett FINLAND IT'S VERY COLD THERE. I AM EXCHANGE STUDENT GOING TO FINLAND. Så hon släppte ombord mig.

 

Jag var dock sista människan som kom rullande till gaten i SLC så de gatecheckade min rullväska, så den åkte under planet men när jag steg av i Denver så väntade väskan på mig i tunneln. Eftersom det var sista väskan under planet var det första väskan ut. Me like.

 

Denver var ett helvete. Jag var i rätt terminal, men terminalerna var åtminstone en km lång, tror ni inte att mina gater var på 2 olika ändor? Sedan tog det forever att få fast den jävla tunneln. Förlåt. Men då jag steg av i Denver boardade redan mitt plan till New Ark så jag fick springa med allt mitt handbagage. Jag höll på att dö så jag kastade bort en huppari.

 

När jag kommer till gaten vill tanten checka in min rullväska. Det ville inte jag eftersom jag visste att jag behövde mycket tid i New Ark för jag skulle åka tåg mellan 2 terminaler. Tanten ville checka in väskan till min fina destination och var suris. Jag upprepade att min final destination var Vasa 3 gånger innan tanten gav upp och önskade mig en trevlig resa. Jag rullade iväg i tunneln och blev stoppad av en annan tant som ville checka in min väska all the way. Jag hade inte fått boarding pass till Arlanda och Vasa så hon hade inga siffror.

 

Amerikanare gillar sitt jävla carryon, för det är gratis så det fanns 0 plats på hela planet. Tillslut fick en flygvärdinna checka in sin carry on och jag fick ställa min rosa rullväska framme i kabinen. Hihi.

I New Ark skulle jag checka in igen. Gubben bakom disken var sur och sa att min carryon var FÖR STOR och vägde alldeles för mycket. SAS tillåter bara 8 kg. Min vägde 25! XDXDXDXDXD Så jag förklarade att jag minsann åkte UNITED AIRLINES AND THEY SAID IT WAS OKAY. I WAS FIRST CLASS. Eftersom att jag flög första sträckan Untited och first class är det de vilkoren som gäller för alla mina flyg ang bagage. Så jag fick ta med mig min rosa rull väska. :))

Sedan gick jag igenom security igen, jag var jätte nervös över att miss mitt flyg eftersom jag bara hade 1 timme innan det åkte och jag har stått i security köer i New Ark i 3 timmar tidigare. Men det gick fint och jag kom på flyget i god tid.

Arlanda gick bra det med, jag var ända som skulle vidare internationellt så jag fick gå igneom security igen. Vet ni dedär lådorna man sätter sina grejjor i? Mina saker tar upp 10 STYCKEN!!!! Jag är ganska amazed att jag fått med mig så mycket grejjor som carry on. Jag är rätt säker på att jag bär runt på min egna vikt.

Vi ska hålla tummarna att jag får med allt på flyget till Vasa nu för annars blir jag riktigt sur!

 

meh. Jag är hemma.


byebye

Om en timme åker jag till flygplatsen och sedan är det adjöss med USA. Jag checkar in 2 väskor och sneakar på 2 och har på mig 5 hupparin och 1 jacka. huppari= munkjacka. Kommer suga eftersom jag kör på en allnighter nu, men whatever. Får försöka sova på planet!

saying goodbye succks.


Något i den stilen

En rosa, en lajmgrön som gömmer sig bakom den rosa och en rosa carry on. Vi är osäkra på vikten i den rosa eftersom vi inte fick den vägt. Den gröna gick på 22.6 kg på första packnings försöker och den rosa slet vi ut alla munkjackor ur och satte i min carryon så nu tror vi att den är rätt nära 23! (:

Challenge Accepted

Min vmamma och jag var och köpte 2 till väskor åt mig. En stor rosa och en liten rosa. Tror inte någon vågar rulla iväg med mina chockrosa väskor haha. Sedan har jag en lajmgrön från tidigare, så jag flyger hem med 2 incheckade och ett handbagage. 25+35+65. Så sammanlagt kommer det kosta mig 125 dollar att få hem allting, whatever. Sådär tips åt er blivande utbytisar. Stephanie kommer snart och hjälper mig packa, hon är sen. Och jag är svinttrött. Det var senior sunrise igår brb. Skriver om det senare! :)

Rodeo

I helgen var jag med Eva's vfamilj på en Rodeo. Har inte äns orkat gå igenom bilderna ännu så de kommer nångång. Tror jag hade tyckte bättre om rodeon jag inte varit en sådan hästmänniska, let's put it this way, alla hästar var inte glada på rodeon. Men självklart fanns det jättefina nummer :))

Last day of school

Vi checkade out och fik våran yearbook och glass. Sedan var det ett desperat försök att hinna få alla sina kompisar att skriva in sin yearbook innan de åkte hem. Många av mina kompisar hade inte äns beställt en yearbook eftersom de bara vara Juniors eller Sophmores och Seniors höll på att practice for graduation. Men jag såg många jag kände och jag passade på att säga hejdå och ta bilder med några. Många kommer jag att se på mitt going away partyx2 så jag kommer antagligen dra med min yearbook och tvinga folk att signa den då. Fast min bok är full, folk skriver över bilderna haha. Sedan fick jag en koklocka från JHS. Tack för den, ska se till att ge den till min ko.

It's time to say goodbye

I morgon är det yearbook stomp! Vi får våran yearbook och en glass och sedan springer vi runt och signerar varandras böcker. Det är antagligen min sista gång i Jordan High. Egentligen slutar skolan officiellt på Onsdag, men de tar inte attendance så inga av mina vänner planerar att gå de sista 2 dagarna. Möjligtvist Onsdag om vi spelar Pacman i korridorren haha. Bilden är jag i de stiliga kläderna jag hittar på plussize sidan at JC Penny och jag som en football player. Är förvånad att jag inte blev utsparkad haha.

Parkcityy

Förra helgen åkte jag med Eva till Park City. Där hittade de silver under guldruschen och efter att alla miljonärer var borta byggde de skidliftar. Idag är Park City känt för sin skidning, historia och shopping. De har en outlet mall, som vi besökte. :)

hey I just met you

Torsday var min sista B day och jag passade på att ta några bilder i Lifetime Fitness. Från The football field och i the gym. Vi har 2 gym föresten ett wrestling rum och ett weightlifting room. Finns massa Jordan Beetdigger överallt och flaggorna i taket är alla gånger vi placerat i State/Nationals :)

hey I heard you where a wild one

Börjar närma sig slutet, idag fick vi check out sheets. Efter skolan skrev jag state test, and I passed it with 1%! Får ett diplom från Utah State nu, har typ en miljard redan :] Efter skolan åkte jag till the Gateway och City Creek. Blevsåjävlasurpåminakompisarsåjagåktehem. YOLO. Ingen tid att slösa på folksomintevillhameddig. Tysken har min kamera så inga bilder idag :(

RSS 2.0