Sometimes I feel lika a jerk

Alltså det är ännu typ 15 personer som är utan placering, vilket suger. Personerna är inte efterblivna eller så, de flesta trodde jag skulle vara bland de första med placering för de verkade som just den personen en familj skulle vilja ta emot. Men de sitter ännu där hemma och väntar och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag skickade in mina ansökningar, åkte 2 veckor till Sverige och när jag var hemma hade jag placering. Innan jag åkte iväg till Sverige visste jag att jag skulle hamna i antingen Utah, Montana, Colorado, Idaho eller Wyoming så jag var förbered på lite berg och lite gräs och sånt.

Om jag nu skulle sitta hemma i Finland när mina kompisar går i skola, mina föräldrar jobbar och ännu inte vet vart jag var påväg så skulle jag nog vara helt galen. California eller Alaska? Texas eller New York? Antagligen skulle jag ha börjat gråta och hoppat av hela mitt utbytesår. Så massa creds år er som biter ihop och väntar på eran familj. (De kommer att få gå på Select High Schools utan extra kostnad, normalt kostar det ca 10.000 € extra att ansöka till dem... Så allting är inte förlorat liksom!)

kläddilemma

Social Dance, Dance, Media och Fashion Strategy. Att komma i mjukisbyxor skulle passa bra med mina första ämnen för dagen men känns helt fel på Fashion Strategy. Väljer jag något finare så klickar det inte med dansen och jag har skavsår på båda fötterna, skavsår som blöder. Då går det när man försöker springa med klackar till lektionen :<

Jobbigt med High School ibland.

Vi sitter på Engelskan, har just haft namnupprop och då börjar såklart brandalarmet tjuta. Första lektionen på morgonen och ingen var särskillt pigg på att springa ut så vi lunkade ut i långsam takt och ställde oss på gräset. Då kommer en tant fram och säger till Jichelle att hennes shorts är för korta, jag står brevid i en rätt så kort kjol och försöker dra ner den utan att tanten ska märka. Halva skolan springer runt med minishorts men hon valde att bara skälla på Jichelle, mig sa hon inget åt fast min kjol garanterat inte gick ner för halva låret! Efter att vi gått in igen så får stackars Jichelle gå och förklara sig till rektorn, var rätt konstig stämning då hon var den enda som fått skit för sina shorts fast alla andra hade lika korta!!

Sedan hade jag Volleyboll, vilket sög eller jag sög. Vi fick bara slå på ett visst sätt så skulle läraren pricka av då hon såg att man klarade av det, ingen passade åt mig så hey hur ska jag slå bollen så läraren prickar av mig? Fick underkänt för det då, hurra.

Efter det ringde klockan och jag försökte skynda iväg till min locker, som är 400 meter bort från Gymnastiksalen. Tror ni den vill gå upp? Näee, fick fråga en kille som gick förbi om han kunde öppna den åt mig, efter det sprang jag iväg till US History. Kom 15 sekunde efter klockan ringt och hade skyndat mig som fan. Näpp jag fick snällt stå där ute och vänta tills läraren låste upp dörren för jag var tardy. Efter lektionen vägrade läraren att skriva under mitt papper för det ska göras i början av lektionen, och jag får komma efter skolan om det ska bli gjort. Kul att bussen går 2 minuter efter att der ringer ut!!?

Sedan gick jag ut och satte mig på gräset med Ana och var jättesur. Ligger antagligen på B- i US History bara för att jag inte hinner i tid till lektionen för skolan är så jävla stor! Jao, efter det satte jag och försökte göra en ful skål på Ceramics och tjejen brevid mig visste inte om att jag var Utbytis, haha har hängt efter henne några dagar nu och alla andra har vetat om det förutom hon. 

Efter att det ringde ut tog jag bussen hem och var allmänt sur på skoldagen.

ps

skolan har blockat facebook, bdb och min egen blogg. Vad ska jag gora nu? Jatte trakigt. =(

sitter i skolan

Just nu vantar jag pa att det ska ringa in, om 20 minuter. Jag har atit en chipspase till frukost och chillat i en halvtimme. Trakigt.  Jag kan annu inte logga in pa mitt konto, sa snalla Ana later mig lana hennes, just nu sprang hon ivag nagantstans far att hitta ett losenord. PS om eran skola ar en halv kilometer lang ar klackar inte det basta skovalet, maste antagligen byta till mina vans snart, my feet are killing me. =(


Nu tycker jag att Ana ska komma tillbaka for jag har trakigt, och det kanns ratt ensamt snyft. Hejda Finland!

datorn har inga bilder heller, kuuuul.

en hälsning

jag ska till skolan och är jättejätte trött.

mitt liv i ett nötskal

Jag önskar att jag var morgonpigg och bara kunde stiga upp och klä på mig. Går inte 5 på morgonn nej.

just like the world is ours

Idag på dansen så kom en tant in och gav mig en lapp och undrade varför jag inte kommit till "the attendence office" när de ropat i högtalaren. De ropar hela tiden upp folk, typ 20 stycken åt gången så man stannar ju inte upp och funderar "ååå kanske de ropar upp mig nu? Bäst att lyssna!! Der ropar bara upp 100 personer per dag liksom." Så jag missade mitt namn och fick vandra iväg på lektionen istället, fick ett papper som ska fyllas i för att jag ska få ledigt på torsdag och fredag.

min fina lapp.

Min fina dator jag använder på media, tyvärr kan jag inte logga in på den. Jag fick gå med Cathy och klaga till något kontor men de kunde inte lösa problemet. Tydligen har de glömt att aktivera mitt konto, så de måste ringa till skoldistriket och se om de kan lösa problemet. 

Med oss fick vi denna fula trälapp, ett hallpass som man måste ha om är ute i korridorerna på lektionstid. Finns lärare som "patrulerar" och kollar att man har med sig sin fula trälapp. 

BTW spelade de Ke$ha hela dagen i högtalaren för att symbolisera att vi ska ta oss till klassrummet!

jag stiger upp om 7 och en halv timme

Just nu sitter jag och laddar min lilla Samsung mobil, för att den har enormt högt ljud och helt säkert väcker mig i morgon. Jag kom för en stund sedan hem från någon kyrko aktivitet, äta glass, kakor, brownies och annat gott medan vi lyssnar på vad gud har att säga gick den ut på. Eller inte gud, det var någon chill gubbe som försökte skämta hela tiden som predikade. 

Men goda nyheter, bara 3 skoldagar denhär veckan!! Jag åker på släkträff på Torsdag och Fredag och hela helgen. På Måndag är det Labor day och då är alla lediga. Så det är bara att bita ihop och försöka överleva, jag har ju inte heller så jätte jobbiga ämnen och ingen hemläxa. Hihi.

och så harjag glömt

...att köpa ett lås till skolan! Jag måste ta med ett EGET lås för att låsa in mina gymnastik kläder! Sjukt att någon skulle vilja stjäla ett par jeans men det händer tydligen rätt ofta vid Jordan High. Come on liksom, känns jätte fjantigt. Får väll ta med mig mina jeans in i gymnastik salen så jag kan hålla ett öga på dem för annars kommer någon no lifer att stjäla dem. Patetiskt, JAAAA! Här får ni en söt bild av en kanin.

Söndag


Vad har jag gjort idag? Jag har varit 3 timmar i kyrkan. 1 timme lyssna och sjunga, 1 timme söndagsskola med jämnåriga och 1 timme söndagsskola med jämnåriga tjejer (jag och 2 andra). Tyckte det var nästan för länge för att vara i kyrkan men alla är så gulliga så det känns värt. 

Nu snart borde vi få middagsgäster, någon släkting som varit i Australien. Efter det ska jag kanske gå med Amanda och grilla marshmellows men vet inte om jag hinner eller orkar. Skola i morgon och väckning 05.20, så man orkar inte så mycket kvällen innan.

Shopping


Jättefula bilder jag vet, skyll på webcamen och jag som är lat.
Jag köpte ett par Vans med den fina tanken att jag ska ha dem som Volleyboll och Dansskor, de kanske inte är de ideala men de var snygga och på rea! Sedan köpte jag ett par skinny jeans för 12 dollar och en Disney topp för 4 dollar, så billigt så jag var tvungen att köpa. Sedan åkte vi till Walmart och jag köpte 2 häften till skolan, en foundation och hårinpackning. 

Nu ska jag titta på Desperate Housewifes lite mera och sedan ta hand om mina kläder. Mitt rum ser ganska hemskt ut, ligger kläder överallt.

ttråkit

I natt sovde jag 13 timmar, hatar verkligen hur tidigt jag måst stiga upp för att åka till skolan!! Funderar på att åka och köpa gymnastik kläder och skor som jag kommer behöva på måndag men det blir antagligen senare idag. I morgon ska jag till kyrkan och kanske hitta på något med de 2 andra utbytisarna som bor i mitt område, fast båda går i Alta High School så dt suger lite. :/

Min skola hade en utbytesstudent förra året, han var från Brasilien, straight A student som inte var intresserad i att skaffa vänner. Vad jag hört, åtminstone. Nu tror alla att vi utbytisar är antisocial nördar. Kul.

aktiv tjej

Tyckte det var dags att ta en liten jogginrunda, vi har en jättefin nature trail 100 meter ifrån huset som jag tänkte använda. Direkt stötte jag på problem, min värdfamilj skulle åka och grilla marshmellows men näe jag lämnade hemma för jag skulle ut och jogga. Sedan hade jag inga skor för jag har inte hunnit köpa, så jag tog mina converse.
Jag kom faktiskt ut genom dörren och gick till trailen. Då kom jag på att jag glömt mina hörlurar så jag satte på telefonenes högtalare istället. Sedan var det rätt varmt, 28 grader och inte hade jag tagit med mig vatten heller. Men jag började jogga ändå, 400 meter kom jag innan jag gav upp. 

Då tyckte jag det var en bra idé att ta en genväg över en ängen för att slippa hem snabbare.
Då jag gått ett tag kommer jag på att det var här folk sett ORMAR! Så jag blev ganska rädd och försökte smyga mig fram, det var en väldigt lång omväg och det tog en timme innan jag kom hem. Jättekul det här med att motionera ute i naturen!! -.- Nästa gång tänker jag använda springbandet som råkar stå i rummet brevid mitt!

Like a bullet through a flock of doves

^ Random väg här i närheten.

Min skola använder inte den klassiska ringklockan då lektionen börjar. Första skoldagen spelade de Grease istället för något tråkigt RRRRRRRIING. Idag spelade de Bruno Mars och Owl City. När låten är över ska alla sitta på sin plats i klassrummet. Lite weird men rätt så kul å knuffa sig fram i korridoren då det spelas musik, känns verkligen som taget ur någon film.

You know you're an exchange student if...

1. Before waiting to see if anyone understood what you meant, you start acting it out.

2. You think 100 pounds to pack up your entire life is plenty of space.

3. You spend a lot of time smiling, nodding, and pretending you understand what’s
going on.

4. You classify ”doing your homework” as translating half of it. And that alone took three hours.

5. You sometimes use the excuse ”Sorry, I don’t understand” to avoid answering aquestion… even if you do understand.

6. You want to hug the people who attempt to speak your native language to you.

7. You’ve called every person who says ”hi” to you your friend… because you don’t really have any yet.

8. You’ll read anything in your native language just to have something to read… even packaging labels.

9. You sometimes walk around the school during breaks to act like you’re doing
something, because you don’t see anyone you recognize and don’t want to stand there
awkwardly.

10. You’re better than your teacher in your foreign language class.

11. You’ve ever mispronounced something in your native language (for example,
names of products, TV shows, companies) because you know the others will
understand it better if you say it with an accent.

12. You’ve tried so many different foods due entirely to the fact that you cannot
understand the person asking you what you want so you just nod your head, say ”yes”,
and hope to god it tastes half-decent.

13. After you come back everybody tells you that you have a weird accent.

14. Your dreams are bilingual.

15. Sometimes it takes you about 5 minutes to remember a word in your native
language that you were going to use.

16. You begin to enjoy foods that you had previously despised at home.

17. It becomes a habit to introduce yourself by saying: ” I am from (country) and my
name is (name).”

18. You have been put in one or more classes with lower classmen, because you’re
supposed to understand more there.

19. You are always counting the time difference between where you are and home.

20. You do something wrong and people look at you weird, your excuse is ”That’s how
we do it in my country” even if it isn’t.

21. You have gone in to greet someone with a shake of hands and find yourself being
pulled into an awkward hug.

22. You carry a dictionary or translator as well as a camera in your bag.

23. You try to speak in the native language and everyone immediately knows ”You’re
not from around here”.

24. Peoples stares don’t bother you anymore.

25. Everyone thinks your playing the tough guy when you say you haven’t called your
mom yet and don’t miss her too much.

Yep, I guess it's true...


Igår


Igår var jag till en park med kyrkans ungdomsgrupp (som inte är så jättemånga precis) och kollade på ett konstgjort vattenfall, doftade på blommorna, jagade kaniner och rullade ner för en kulle. Efter det åkte vi och åt glass. Notera hur stor glassen är!!

känns ju lite si och så...

Idag på fashion strategy fick vi göra våra egna visitkort för våran framtida butik, jag gjorde Isa's shoes. Vem vill inte ha en sko butik liksom?

Min bänkgranne Destini tyckte det var extremt kul, hon läste att det stog Isas's Hoes. Ingen vet riktigt hur man stavar till mitt namn, alltid får jag skriva in mitt egna namn då jag ger mitt nummer åt någon följt av kommentaren "Oh that's easy to spell!".

bad hair day

Ni vet denna mössa som garanterat alla i Vasa sett tidigare...
Den passade perfekt idag för mitt hår är inte ett dugg samarbetsvilligt. Så förklarar jag åt Kajja min 2 åriga värdsyster att jag har en dålig hårdag. Hon klappar i händerna och skrattar å skriker "YOU DID IT!!! YAAAAAY". 
Men nu ska jag gå ut och vänta, för min sjuss kommer just :)

såntdär intressant

 • Vi har jätte coola vending machines (typ 6 stycken), 1 dollar och du får 6 deciliters läsk. Självklart finns det allt från Cherry Diet Coke till Chipspåsar.
 • Det finns lite över 2000 lockers runtom i skolan. Cp svårt att få upp dem.
 • Det finns verkligen ALLA sorters folk här. Bandgeeks, Cheerleaders, Gang members, Jocks, Emo, Scene, Punk, Goth, Teachers pet, Wannabees, It girls, Sluts, Mexicans, Geeks osv
 • Ryggsäck, här har 80 % av tjejerna en ryggsäck.
 • Och 40 % av alla springer runt med Mario, Cupcakes eller liknande tryck.
 • Skinny Jeans, yes. Boot cut jeans, yes. Capri jeans, yes.

 • Sjukt många är religösa!
 • Vi har en egen byggnad för religösa ämnen, finns bara i Utah.
 • Lärarna är coola, de flesta säger whatever och låter som om de just gått ut college.
 • Lärarna visar bilder av sina familjer och berättar stolt om sina High School år.
 • Alla har en smartphone och sms:ar som galningar!
 • School spirit, cheeck. Hela skolan går i skolfärgerna, hänger flagor överallt och Beetdigger pride finns överallt!
 • Vi har coola tv:n som hänger överallt för viktiga meddelande, fast för det mesta visas bara reklam. Skolan är high tec jämfört med Finland.


Roligast av allt, eller inte så kul kanske. Vi har olika drills, Firedrill, Cleanup drill, Earthquake drill och Lock down.
Börjar det brinna springer vi ut och står på gräsmattan.
Cleanup drill betyder att någon spilt läsk i korridoren och vi måste vänta i klassen tills städerskan städat upp läsken. Annars kan någon halka och skolan typ får betala.
Earthquake drill, då kryper vi ihop under bordet, springer och står i en dörröppning och om vi har otur och råkar vara i ett gym får vi lägga oss ner och skydda nacken.
Lock Down är absolut äckligast, det betyder att det är någon med vapen som springer runt i skolan eller i närheten. Då kryper vi ihop i ett hörn och håller käften. Dörren går i lås och lamporna släcks och vi sitter så i några timmar tills faran är över.


High school är verkligen en upplevelse!!

cheese stick

Idag tog jag en cheesestick med mig på vägen till bussen, skitäckligt tyckte jag. Som att äta en väldigt stor bit ost. Sedan fick jag veta av Amanda att jag hade gjort fel, man ska liksom skala den som en banan. Då var den ganska mycket godare. 

DESSUTOM!!! Kom jag på rätt buss hem!!! Eller först steg jag på en annan buss och frågade om någon kände igen mig, sedan gick jag till nästa buss och frågade om någon kände igen mig och då sa folket i bussen att jag är på deras morgon buss. Så jag satt mig ner då, herregud ni vill inte åka dessa jävla bussar. Bussen stannar på vägen hem vid middleschool och det kommer seriöst världens mest omogna och högljudda småbarn på!

Idag är det 40 grader där ute, thank god for AC!

I love americans

Random kille: Do you know the duudso?
Jag: no
Random kille: come on the doodsiu!
jag: eh sorry
Random kille: Ar you from Finland?
jag: yes...?
Random kille: So you know the dossuid?
Jag: no
Random kille: they're like Jackass but finnish!
Jag: Oh! You mean Duudsonit!
Random kille: No, I mean duudosit.


Värsta är ju det att han faktiskt menade Duudsonit men han viste inte hur det utalades.

Andra skoldagen cheeeck

Idag var en B day, så den var lite annorlunda.

07.20 kom Sarah och hämtade mig och så visade hon vägen till min första timme som var Social Dance. Där var det bara Juniors och Seniors och det fanns några som var nya och några som inte hade vänner i klassen så jag hittade några kompisar. Efter det hade jag dans, det kom en tjej och satte sig med mig, vi har tydligen Engelska tillsammans och var jätte snäll. Vi gick mest bara igenom info och sånt under dehär 2 timmarna, och jag hade samma lärare och klassrum.

Efter det hade jag Media i skolans coola datasal med nyinköpta dyra mac datorer, hittade en tjej som jag hade Volleyboll med igår så jag satt med henne. Vi ska typ lära oss photoshop göra filmer och sånt men idag var det bara info.

Sedan hade jag lunch, de flesta av mina kompisar hade A lunch och var på timme så jag visste inte vad jag skulle göra. I min skola FÅR man gå runt i skolan under lunch tid, så jag gick och försökte öppna mitt skåp som misslyckades, antagligen är det sönder. Det kom en tjej och hjälpte mig och jag gick med henne till 7/11 och köpte lunch istället. Det visade sig att vi hade Fashion Strategy tillsammans efter lunchen.

fashion strategy var det info och så började vi göra en portfölj. Ämnet verkar lite jobbigt, man måste typ vara aktiv och så. Vi ska bla designa egna kläder, lära oss om fashion through the century, göra en egen fashion show och gå igenom våra garderober och skapa nya outfits och sånt. Tror inte det blir så jobbigt, det verkar mest bara vara roligt.

Efter skolan så fick jag sjuss hem av Kristen som jag mötta i Social Dance, jättesnällt av henne!

FIRST DAY OF SCHOOL!

Okey så för er som inte orkar läsa så kan jag säga att jag gick vilse, missade bussen, fick nya kompisar, var nära att bli utan lunch och vann ett pris.

Anyhow vinglade jag iväg till busshållsplatsen halv 7 på morgonen med några grannar som alla skulle vara Sophomores. På bussen satt jag med Amanda som jag träffat i kyrkan, klockan 7 var vi framme vid skolan och hon visade mig hur jag skulle öppna min locker och vi vandrade runt lite. Jag mötte hennes vänner och jag mötte Sarah och hennes vänner. 

Klockan 07.50 ringde klockan och jag gick iväg till min första timme. Läraren sa bara att vi skulle gå till the gym som jag inte visste var det var men jag mötte Sarah på vägen och gick med henne och hennes kompisar. De hade typ morgonsamling med cheerleaders och dans och så sjöng vi national sången och skolsången. Titta på en high school film och ni förstår.

Sedan gick jag tillbaka till mitt klassrum, som är Engelska. Vi fick en sittordning och så skrev vi en paragraf om oss själva som vi skulle läsa upp. Jag skrev typ "I'm Felicia and I'm from Finland and I'm a exchange student" och alla ba woooooooow! 

Sedan hade jag Volleyball, massa folk å sånt. Satt med en tjej som var från Australien.

Sedan gick jag till US history, vi hade ett PROV!!!!!!!! Ni kan ju gissa hur det gick, jag har ju inte haft US history tidigare liksom... underkänt. Efter det gick jag fram och sa hej till 2 andra tjejer som jag sedan åt lunch med.

Vid lunchen köpte jag en smörgås, men jag fick inte betala för den för jag hade inget id nummer. Det sög. Jag fick gå och förklara mig till någon tant tills jag sedan fick köpa min lunch. För 2 dollar fick jag en subway liknande smörgås med choklad mjölk och potatis chips. Jag åt med Anna och Destiny och några till, de var snälla.

Efter det gick jag vilse, typ jätte vilse. Blev utlåst ut klassen och var vilse. Det var hemskt, tillslut kom en kille från min English class så jag följde efter honom. Keramik var ämnet om jag inte skrev det tidigare, vi skulle göra en gubbe utan att titta, sedan fick vi rösta på varandras gubbar. Jag vann!! (Jag kan ha sagt åt folk att de ska rösta på mig, men jag vann ändå med 9 röster!)

Efter det gick jag ut och skulle hitta bussen. Står 10 stycken gula bussar med nummer som 1056, jag försökte fråga vilken buss jag skulle med men jag hittade den inte förren alla bussarna åkte iväg. Det sög ganska mycket, sedan såg jag Anna som missat bussen så då var det inte lika hemskt. Men det var inte så jättekul och min värdmamma fick komma och hämta mig. 

Om jag fått någon hemläxa? Nej.

god natt från Utah

Var och hälsade på min granne, hon var jättecool! Hon kommer att vara en sophomore om jag inte skrivit det tidigare och skulle presentera mig för hennes vänner. Känns helt okej. Alarmet är ställt på 05.30, och i morgon är min första dag på HIGH SCHOOL! Kan inte fatta det! Kommer nog att bli bra, hoppas jag!

hey ho, let's go

06.36 am kommer bussen i morgon, waaaaaaaaay to early for me.
Sms:ade lite med en annan tjej som är på samma buss som mig (hon stiger på 2 hållplatser före mig!! Tänk er hur tidigt det är!). Hon sa jag skulle watch out for snakes, för det finns vid min hållplats! Fantastiskt, jag kommer vara väldigt trött OCH livrädd i morgon då jag väntar på bussen. Perfekt sätt att börja mitt skolår!

Nu ska jag äta lite och duscha, är väääldigt tidig väckning i morgon!

Explorius barnen håller koll typ


Det var ett skämt, ingen placering och inget EF.

chill söndag


Hey guys, kyrkan var helt okey. Det var ingen präst som predikade, vi sjöng lite och lyssnade på random folk som ville berätta saker. Det var en tjej (som är släkt med min värdmamma) som varit som missionär till Ryssland som berättade om sina upplevelser.

Sedan åkte vi iväg till den tjejen för att äta lunch.  Jag träffade några släktingar, de var snälla. Fanns några i min ålder som jag satt med, 2 av dem håller på med voltige (för er som inte vet vad det är, tryck HÄR!) De sa att jag skulle få testa någongång, hehe.
jag är jätte vaken


Syns det att jag ska till kyrkan om 35 minuter?

jobbigt värre

Tänkte köpa tuggummi idag, som jag kunde ha med till skolan.

Fanns BARA en massa hubbabubba liknande, inte det bästa mot dålig andedräkt alltså. Ser några som lovar "fresh breath" men de kostar dubbelt så mycket. Så jag körde på en value pack av Extra, med smak spearmint.

... som såg ut sådär. YES tänker jag och rusar iväg och betalar. Trodde att jag köpt helt normala små tuggummin i små askar. Men näe så funkar det inte i USA tydligen.

Jag har gått och köpt 45 stycken sånahär jobbiga tuggummin istället, som inte äns är goda. Kan inte USA bara vara som Finland ibland? Skicka normala tuggummin till mig, tack på förhand!


PS! Ni vet dedär gula maybelline colossal mascaran? Kostar 5 dollar styck här, ungefär 3.50 € ni kan få en sådan om ni skickar en påse tuggummi åt mig en gång i veckan!

Så amerikanskt det kan bli

Jag träffade inte grannen, hon sov halva dagen typ, nytt försök i morgon!

Jag åkte iväg för att se då min värdmammas någons någon nånting blev döpta, ett tvillingpar. På vägen mot kyrkan så var det trafikstockning samtidigt som det var åskväder. Hjälp vilka blixtar det var! Försenade blev vi, men vi han ändå se då de blev "döpta". Visste ni att de måste doppa sig i vattnet? Det visste inte jag åtminstone, blev jätte rädd då prästen tryckte ner den ena ungen i vattnet! Kyrkan här är lite annorlunda än där hemma, inte alls lika stel.

I morgon ska vi tillbaka till kyrkan för att lyssna på då min värdmammas nånting nånting berättar om sin missionsresa till Ryssland och efter det blir vi bjudna på kex. 08.15 ska vi sitta i bilen så jag borde gå och sova snart! Ska bara skriva ett inlägg om hur svårt det var att hitta tuggummi i butiken. (a)

We are the cries of the class of '13

^ vetni att om jag skulle graduate så skulle jag vara class of '13? Love att Green Day tänker på mig!  
Osminkad och glad tjej med sin cola från igår.
Ska byta kläder och fixa mig lite och sedan ska jag gå och hälsa på grannen. Grannen har en dotter som är 95:a, jag gillar 95:or! Mest för att hon kommer att gå i samma skola som mig, hello "can we eat lunch together!". Senare ikväll ska jag på ett dop, spännande! Här döps barnen när de är 8 år. Jag är mest orolig eftersom att jag saknar några bra kläder inför ett dop, men jao i värsta fall får jag väll dra på mig en sopsäck!

den ljuger

<----- det är verkligen inte 23 grader här, det är 27. Klockan är 5 före 9, på morgonen. Godmorgon föresten!

good or bad?

Var och åt på en mexikansk snabbmats resturang, namnet minns jag inte. Jag beställde nachos nomnom, med en softdrink. Då fick jag en mugg som jag fick gå och fylla på, så jag fyllde upp den till max med CocaCola Zero, man vill ju ha valuta för pengarna liksom. Muggen var stor, och jag tryckte i mig hela och funderade på hur någon kan kalla det här för en SMALL?

När jag druckit upp allt, och haront i magen för att jag druckit för mycket får jag det glada beskedet att jag får hämta mera, GRATIS! Så då fyllde jag på den till max igen och tog hem resten, men näe jag kommer nog inte vilja dricka på ett tag för jag är så himla mätt ännu av drickan jag tryckte i mig där tidigare.
SÅHÄR STOR VAR DRICKAN, åtminstone en halv liter! 

^ alltså åh, 12 dollar för den mystiska blåa grejen som jag aldrig kommer gå igenom dresscoden. Fanns bara 1 kvar, storlek S och näe jag kunde inte köpa. Blir lite sur på mig själv ibland.

& så blev jag fattig

Gick runt några timmar i shopping centret, denhär gången fastnade jag inte i forever21... *host* var där 2 timmar sist... hihi. Jag hittade 3 andra klädbutiker som var både fina och billiga, lite sorgligt var det när jag gick in i en butik och tänkte "ååå X skulle älska kläderna här!!". X personen är en kompis hemma i Finland som aldrig kommer att få shoppa i Utah.

Dessutom ni som älskar Victorias Secret vet säkert dedär munkjackorna som det står "I love Pink" på, det finns några här som det står "I love Utah" på. Tänkte näääääästan köpa, men färgerna är samma som min skolfärger alltså vinröd och grå. Så jag hoppade över det.

Istället kom jag hem med 2 par nya skor (ja de behövs pappa, behöver minst 2 par till så går det då man väljer idrottsklasser i skolan!) 1 kofta, 2 t-shirts, några halsband, en väska, ett bälte och tatttada kolla här nedanför. Nagellacks pennor/penslar 2 till priset av ett. Ett sådant erbjdande kan man ju inte missa! Har jag sagt att jag gillar shoppingen här?

Nästan första dagen av High School

Vad ska man säga? Massvis med pappersarbete och sånt, hälsade på vice rektorn och en del andra viktiga människor. Anyhow blev mitt schema fixat, såhär ser det ut!

A day, första halvåret
English
Fund. Volleyball
US History
Ceramics

B day, första halvåret
Ballroom dance
Dance 1
Digital  Media 1
Fashion Strategy

A day, andra halvåret
English 
Woodwork
Team Sports
US History

B day, andra halvåret
Clothing 2
Foods & Nutrition
Interior Design
Travel & Tourism

Skolan är stor, jag får inte upp mitt skåp, jag vet inte vart jag har mina klasses, skolbussen kommer 06.36 på morgonen... Får se hur det här slutar!

tidig väckning i morgon!

Åkte och köpte glass idag, tog en cookie dough sundae, vanlig mjukglass med kakdeg ovanpå. Jätte gott! Tyvärr orkade jag inte äta upp hela, så amerikansk av mig att inte klara av att äta upp en "small" glass. Då vi kom hem satt jag mig framför tv:n och tittade på Vampire Diaries som går i repris, följt av en massa reality serier där alla skriker och gråter. Jag ääälskar sånt, så underhållande! 
en sånhäär åt jag nästan upp!

Såhär ser det ut vart man än vänder sig, alltså bergen. Finns många berg här, där hemma är det sällsynt med kullar för att en meteorit krashat ner och allt blev platt för några miljarder år sedan. Så det är mysigt att få lite annorlunda omgivning.

Nu är klockan här 21.29 och jag ska sova. I morgon ska jag register for classes klockan 07.10, amerikaner slösar ingen dyrbar tid nej.

saker jag inte gillar i USA

telefonförsäljare! Har en riktigt jobbig jävel som ringer 7 gånger per dag, har redan sagt att jag inte ska ha nåt men han verkar inte förstå! ÅÅÅÅÅÅÅÅÅHÅÅHÅHÅHÅHÅHHÅ BLIR GALEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

gossip girl


Var med min värdmamma och värdsyskon till biblioteket idag, utbudet av böcker var några miljarder bättre än där hemma i Finland. Varendaste bok ut ALLA Gossip Girl serier fanns inne! Vasa har ju inte lyckats köpa alla böcker ännu... Lånade tredje boken i the carlyles som jag sökt jätte länge efter! Efter det råkade vi få hem ett paket donuts sådär spontant och de är jätte goda! Har lekt en stund med mina värdsyskon och patetiskt försökt tvätta mina kläder själv, vet inte om de är rena så ska gå och kolla det snart. Sedan ikväll ska vi ut och äta, vart vet jag inte.

såhär ser INTE min mat ut här


Vilket är jäätteskönt, tycker det är massvis med er utbytisar som spammar om hur eran familj har hemska matvanor och att ni gått upp i vikt. Men det har inte min familj, eller ja vi har inte ätit mc donalds varenda dag äter mest hemlagad mat. Men jag kommer väll dra på mig något extra kg för amerikanare har så himla god OST (och bröd) sitter och äter smörgåsar 24/7 känns det som.

Men då får jag skylla mig själv för det är jag själv som går efter smörgåsarna, hehe. Men jag har potential att komma hem och ännu ha storlek 36, go me! :D

Youth meeting

Blev hämtad i en jeep (!) man typ klättrar upp i den på hjulen, verkligen en upplevelse. Var 3 andra tjejer där som kommer gå i min skola och 2 av dem åker bussen. Wiihu, alla var schyssta och så lärde vi oss saker om vad man ska göra om det åskar, om man bryter benet och sånt. Sedan skulle vi tända på en eld men Amanda gömde tändstickorna så vår typ supervisor gick in för att hämta nya, och då tände Sara på elden med tändstickorna vi gömt och ba "look I made fire with rocks!". Jätte kul, area repen var här, tydligen har jag 2 stycken för det är så många som bor i området. Så nu är det Kelly som har ansvaret över mig och henne ska jag ringa till en gång i månaden.

1 dollar store

Åkte med min värdmamma och värdsyskon till läkaren för att kolla TB test resultatet, skoldistriktet för lite pappersarbete, till banken och till the 1 dollar store. Det var en upplevelse, allting i butiken kostade endast 1 dollar! Fanns hur mycket krimskrams som helst, men jag köpte bara några cotton pads och ett nagellack. 

Min värdmamma ska på jobb senare i eftermiddag och då får jag sitta barnvakt en stund, hoppas det går bra.

Senare i dag ska jag på youth group antagligen kommer det en tjej och plockar upp mig, hinner vara där typ 45 minuter för sedan kommer min arearep och hälsar på.

Som ni märker är det fullt program för mig, vilket är skönt!

^ Dagens inköp, nagelacket är glittrigt.

next up

Ska kolla nyaste avsnittet av PLL, men inte på tv. WTF is 7/8 ec? Alltså åååå blir lite sur på USA ibland, så jag får se det från datorn istället. Efter det blir det antagligen sängen, är tidig väckning i morgon! God natt!

jag <3 forever 21

Tänkte bara vara här hemma idag men var en stund till shopping centret, gick runt ett varv men köpte bara saker från forever 21, för det var billigast. I morgon ska jag till hälsocentralen för att se resultatet på TB testet och sedan till skoldistriktet, på fredag får jag äntligen registrera mig vid skolan och välja klasser. Tydligen ska min area rep komma och hälsa på i morgon hoppas hon gillar mig!

igår köpte jag


Världens snyggaste plattång och en rosa mobil. Ignorera att jag ser fettmobbad ut i bakgrunden, jag har just varit i duschen. Har unlimited allt på den , texting, calling och internet för 55 dollar i månaden.

igår köpte jag


Världens snyggaste plattång och en rosa mobil. Ignorera att jag ser fettmobbad ut i bakgrunden, jag har just varit i duschen. Har unlimited allt på den , texting, calling och internet för 55 dollar i månaden.

New York dag 1

Klockan 05.50 var finnarna i mitt rum vakna så jag knäppte en bild och var allmänt otrevlig för att det var så tidigt.


Vi åkte en till New York med buss, satt längst bak i bussen med 2 andra taggade tjejer Anna och Pom.

Vi såg New York på avstånd och blev häppy.
Alla försökte fota genom bussfönstret så kvaliten suger typ.

Jag vet inte om vi är inne i New York ännu, men jag fotade ändå.

Jag tyckte det var kul att folk satt på gatan så jag knäppte en till bild, jag har 98 andra fula bilder av saker jag ville minnas men jag skippar det. (nu kommer i andra ord finare bilder!)

Central park, blev fel väg men det är en fontän. Minns ni i Gossip Girl när Jenny typ är med dendär droglangaren och han hade en liten båt han körde runt i vattnet med? Den scenen är filmad här!

Man kan åka häst och kärra i Central Park.
Saint Patricks Cathedral, orkar inte redigare bilderna längre så ni får åka till New York och se hur fint allting är i verkligheten istället :)
Rockefeller nånting vet inte, vi ska mötas här klockan 6 så det kändes viktigt att bild typ.
Snack paus, klämde i mig en sånhär med Pom & Anna.

Meat packing district, förr var det ett tåg som gick igenom de olika husen, men nu är spåret omgjord till en park som vi power walka igenom. Tight schema på rundturen typ. 
Vi går igenom typ nånting, vet inte själv.

Äntligen framme vid Grand Central.
Äckligt där nere i Grand Central, blä då vi gått ner under jorden så fick vi ledig tid i New York istället.

Ja så vi gick till Forever 21, bild från bussen hihi. Efter det till Sephora, MEGA stor sminkbutik. Där gjorde jag ett väääldigt bra köp, köpte en sminkbortagnings burk för 5 dollar men jag råkade ta testern så gubben i kassan sprang och bytte ut den till sminkborttagningsmedel för vattenfast smink som egentligen kostade 6 dollar. Sparade en hel dollar, that made my day. 
typ massa folk, jag orkar inte med mera bilder nu. Shoppa, shoppa och shoppa var vad resten av dagen bestod av så :)

JAG ÄR FRAAAMME!

Väldigt jobbigt att stiga upp, stressade iväg till New Ark för att checka in. Gick ju fint ända tills bagaget inte gick igenom. Där stod vi 3 vilsna och rätt så olyckliga utbytisar som inte fick vårt bagage incheckat. Tillslut gick det och vi gick igenom security. Då hade de redan börjat boarda vårat plan så vi skyndade oss iväg till gaten. Jag var jätte hungrig och hade jätte kallt hela vägen till Huoston. Försökte sova lite och så.

Vid Huoston var det varmt, vi dumpade av Josefine vid sin gate och så gick vi iväg och hämtade frukost från Starbucks och gick på planet. Jag fick äran att sitta brevid dansken på vägen till SLC, förstod inte ett skit. 1 timme innan landning tyckte jag inte det var så kul, jag var trött och det var turbelens. Då önskade jag att jag var hemma i min säng, så jag började snyfta lite. Snyfta och snyfta, gubben brevid mig fick panik och hämtade massvis med näsdukar och frågade "Are you okay? Are you sure you are okay? Is everything fine?" Stackaren, är inte så kul att sitta brevid mig då jag sitter och gråter i en halvtimme, men det gick om. Lite choklad i munnen och jag var ready to go. 

Så jag mötte min värdfamilj och åkte med min värdmamma till läkaren för att göra ett TB test. Där satt vi någon timme och väntade, finns ju roligare saker att göra liksom. Sedan var jag till Walmart, har köpt världens gulligaste plattång! Efter det så fixade jag en mobil, där var det att vänta i en timme typ. 

Nu måste jag in på facebook, massa händelser och skit typ. LIVSTECKEN FRÅN LILLA MIG! Bilder från NYC kommer snart! :D

There's nothing you can't do, now you're in Neeew York

Å vilken dag! Vi åkte in till NYC på morgonen, den andra bussen fick punktering och fick stå och vänta några timmar medan våran buss åkte runt på guidad tur. Vi åkte bla färja, kollade på frihetsgudinnan och ground Zero. Efter det tog vi tunnelbana till Soho och blev dumpade där, den andra bussen blev tydligen inte fixad så våran buss åkte iväg för att hämta upp de antagligen inte så jätte taggade utbytisarna medan vi fick några timmar extra shopping. GILLA! Älskar shoppingen, jag har köpt 3 stycken New York munkjackor/tröjjor och ett par killerheels. Tänk 13 cm, svarta glittriga klackar för 10 dollar. 7 Euro! SJUKT!!!!

Jag åker till flygplatsen om 3 timmar så jag ska försöka packa det sista. Nätet funkar inte så bilder får ni senare! Kommer vara framme vid min värdfamilj klockan 11.00 am Utah tid! Önskar jag kunde göra tidsinställda inlägg och bilder men näee nätet vill inte helt enkelt!

andra morgonen jag vaknar upp i New York

Klockan är 06.13 här och jag har precis duschat, ska snart gå över till ett annat rum och låna plattång och gå med dem på frukost! Frukosten är klockan 7 och 8 går bussen til NYC! Kommer vara en händelserik dag känner jag på mig, vi ska bla till frihetsgudinnan, brooklyn bridge och Soho. Vår guide har förklarat hur bra shoppingen är vid Soho så jag ska ta med mig 100 dollar extra bara för det! Forfarande är internet jätte segt och har laddat upp blogg.se i 4 minuter så jag pallar inte börja se om bilderna funkar nu, men jag har massor! Ville bara göra en liten update :D

förlåt

kan inte svara på kommentarer eller så, för internet klarar inte av att ladda andra bloggar och så. Så känn er inte dissade! :))

ffffförlåt!!!!

ÅÅÅÅ INTERNET HÄR ÄR SÅ SEGT, 90 pers vill använda det samtidigt. Inte nice, pappa skickade med fel en japansk adapter så datorn funkade inte. Har köpt en väääldigt dyr, väldigt dålig adapter på hotellet så det borde funka nu. :)

Idag har vi varit på rundtur på förmiddagen, världens bästa guide typ! Efter det gick jag med Anna och Pomeline och shoppade och tittade oss omkring! Så nice, jag älskar New York. I morgon ska vi till Soho, typ ett ställe med bara en massa shopping butiker, uptown är det rätt så utspritt så man får gå rätt långt. Vi åkte taxi till times square, jag gick vilse i Macys. HERREGUD Forever 21, 5 VÅNGINGAR BAAAARA KLÄDER!!! Varje våning var som en ny butik. Så himla bäst! Är massa kul folk på lägret, tummen up åt dem.

Nu är klockan mycket så jag ska gå och sova, funkar inte att ladda upp bilder heller så det kommer senare! Är jätte jetlaged ännu, så jag kan knappt tänka. Men allting är fint här!

New York, tidsinställt!

Några ställen jag antagligen kommer besöka idag!
Grand Central ska vi bla besöka idag, har varit här tidigare. Mäktigt, massvis med folk, äckligt, tiggare, gatumusikanter och absolut New York feelis över hela stället! Första scenen i Gossip Girl är ju inspelad här, när Serenda återvänder hem och Melanie91 knäpper en bild och skickar in! 
Central Park, har varit här tidigare och kan säga att det är stort! Jätte coolt ställe, massor av Gossip Girl avsnitt är infilmade här! 

Times Square! Mitt i smeten, så himla NYC så det skriker om det! Do I need to say more? :)

Alla bilderna är från weheartit, och är inte mina! 


NEW YOOOOOOOORRRRRK

Alltså oj, satt närmare 4 timmar utanför gaten i Arlanda, sedan kom det 3 stycken finnar och vi kollade lite taxfree och sånt. Sedan kom det massor av Svenskar så jag försökte vara social. På planet hade jag awesome plats, satt vid gången med Julis på andra sidan och Anna framför och en chill gubbe brevid mig. Flygresan gick jätte fort!

Att komma ifrån New Ark gick inte alls fort!!! Har ätit och försökte vara med några andra utbytisar. Hela världen gungar för att jag lider av Jetlag. Alltså roligt, men jag satt mest tyst och mådde illa. Jag delar rum med 2 finnar, de är coola.

Sa jag att vi är 89 personer på lägret? Extremt! Vi är 4 stycken från Finland resten är Svenskar, Danskar och Norskar. Herregud Manhattan i morgon med ett gäng på 90 personer. wow!

Nu tror jag att jag måste gå och sova, är så himla död och de andra finnarna verkar jätte trötta de med! PUSS!

HEJDÅ


min reseoutfit typ, nu ska jag till flygplatsen. Svartvit blondin med vit kjol på arlanda alla fram och säger HEJ! uschusch fick int än ssminkat mig idag för att det skakade så mycket, får göra det på Arlanda. HEJDÅ <3

USA nästa!

*Tidsinställt* Här har ni min dag! ffff, förlåt att det publicerades igår. Blogg.se gillar inte mig :c

04.00 Stiger jag upp, har panik, tar en obiligatorisk "jag och min resväska" bild för facebook, har mera panik och försöker klä på mig.

05.00 Iväg till Vasa flygfält, tar ca 17 minuter att köra.

05.17 Checka in, vara ledsen och sura för att underhållning existerar inte vid vårt lilla flygfält!

06.25 Borde planet till Arlanda flyga iväg. Ett mysigt litet plan med 3 platser per rad, alltså 1 plats, gång, 2 platser. Här planerar jag att gråta smått.

06.30 (Svensk tid!) Vandrar jag iväg till närmaste toalett för att försöka fixa sminket, efter det är det taxfree shopping som gäller! Arlanda har bra underhållning, tummen upp!

07.30 Borde jag möta de andra utbytisarna, var jag ska hitta dem är jag inte säker, så jag tänkte gå runt lite i terminal 5 och leta efter ett gäng ungdomar som gråter eller är hyperaktiva. Nu är jag cool och samlad och har gråtit klart, dags att leta efter rumskamrater till NY! (Antagligen misslyckas det då jag skriver det på bloggen men...)

10.25 Nu lyfter planet till Neeeeeeew York!

~ 12.15 lokaltid borde jag ha landat, alltså blir det runt 8-7 tiden här hemma. Nu ska vi stå i kö, ge fingeravtryck, hämta bagage, lyckas hinna med hotell bussen ... Detta kan ta allt mellan 1-5 timmar, jag har erfarenhet av båda. Så det kommer ta en stund!

Efter det ska vi ju checka in på hotellet, äta, simma, sova, sura, gråta, tråka och jag vet inte.  Här tänkte jag uppdatera bloggen om datorn samarbetar med nätet dvs... Så HEY GOTT FOLK, jag är inte död även fast det är tyst hela dagen. (Jag är antagligen död om ni hör att SAS krashat i havet, då är ni välkommna på begravning!)

Jag sätter antagligen några tidsinställda inlägg med bilder på New York under helgen, så det inte ska vara så tyst här!

packning på g, väldigt på g!

Ungefär såhär ser det ut nu, har inte vågat väga väskan eftersom allt är inte nerpackat ännu! Jag har bestämt att det får max väga 21 kg, så kan jag kasta smutstvätten efter NYC ner i den. Smutsiga kläder väger mera än rena kläder. Handbagaget blir det väldigt tight med, efter att datorn och kameran är packade så har jag ... 700 gram kvar att packa! Tur att man får ta med 18 kg i handbagaget då jag flyger från New York, hejhej shopping!

Sa jag att min kamera funkar igen? Fick Filippas objektiv! Nu kan ni förvänta er bilder! :)

delstaterJes, det är inte så många som åker till Utah. Runt 15 stycken fick placering där det här året. Jag är lat och orkar inte skriva upp varenda delstat som finns, men se på denna vackra karta istället! 
Allt övestreckat ville jag inte komma till, det med hjärta ville jag komma till, och resten är neutrala! :)

avresedatumVi som åker till USA fick hem papper om de olika datumen, detta år ser det ut såhär:


1. Fredag 29 juli
2. Tisdag 2 augusti
3. Fredag 5 augusti
4. Tisdag 9 augusti
5. Fredag 12 augusti
6. Tisdag 16 augusti
7. Fredag 19 augusti
8. Tisdag 23 augusti
9. Fredag 26 augusti
10. Tisdag 30 augusti
11. Fredag 2 september
12. Tisdag 6 september
13. Fredag 9 september
14. Tisdag 13 september
1. Fredag 29 Juli
2. Tisdag 2 Augusti
3. Fredag 5 Augusti
4. Tisdag 9 Augusti
5. Fredag 12 Augusti
6. Tisdag 16 Augusti
7. Fredag 19 Augusti
8. Tisdag 23 Augusti
9. Fredag 26 Augusti
10. Tisdag 30 Augusti
11. Fredag 2 September
12. Tisdag 6 September
13. Fredag 9 September
14. Tisdag 13 September

Det finns några som åkte redan i mitten av Juli eftersom att deras skola i USA krånglade, men de missade New York då. De som åkte till Australien och Nya Zeeland åkte alla iväg före oss, USA:arna är sist iväg. USA är lite krångligt att åka till än de flesta länder.

Du får inte resa in i landet förren 30 dagar innan din skola börjar, du måste få visumet fixat innan du åker, du måste ha fått visumunderlag för att söka visumet, du måste hinna få en tid till ambassaden. (Sveriges ambassad är det väntetid en månad, Finlands ambassad har väntetid en vecka...!) De flesta skolorna i USA börjar i slutet av Augusti - mitten av September så de flesta skulle inte slippa in i landet om de åkte tidigare! :)

(Förlåt jag kände mig tvungen att förklara, är så många som undrat varför vi som ska till USA åker så sent! :D )

vädret i NYC

Kanske inte det ultimata vädret, men kolla temperaturen!  27 grader och molnigt! Shit, jag kommer smälta.
Draper kör ännu på 30-35 + och det har inte regnat på flera veckor, inte några moln har synts till heller. Medeltempen i Vasa är väll ... 16 grader.  Hejhej sommar!

Soft-Landing Camp - Schema
Dag 0


Ankomst till New Ark klockan 12.55 lokaltid. Chilla vid hotellet och äta står på schemat. (Varning för grym jetlag!)

Dag 1


09.00 Möta guide, sightseeing vid Manhattan. Bla Lincoln Center, walk in Central Park, Harlem,  Fifth Avenue, Rockefeller Center, St. Patrick's Cathedral, Times Square,  Greenwich Village, Soho, Little Italy och China Town kommer vi att se under förmiddagen. 

13.00 Rundtur avslutas vid Grand Central, äta unch och utforska New York själv i grupper!

Dag 2

09.00
Möta guide, denna dag är det World Trade Center (aka Ground Zero!), Wall Street District, walk on Brooklynn Bridge och Brooklyn Heights som står på schemat!

13.00 Slutar vår rundtur vid South Street Seaport, äta och utforska New York själv i grupper!

Dag 3

Nu är det dags att flyga till värdfamiljen, vi får vinka adjö till Explorius vid incheckningen. Mitt plan lyfter 05.30, heeeello tidig väckning. Måste vara på flygplatsen redan 03.30... Men jag har sällskap ändra fram till SLC av 3 andra utbytisar, känns fint!

explorius är så himla gulliga!! <3

Idag fick jag ett till brev på posten från Explorius, var ganska förvånad. Jag trodde allting var klappat och klart inför USA. Jag har fått ett "Hej Felicia blabla flyger du till blablabla" brev, avreseinfo från Sveriges Explorius och mina flygbiljetter igen. Så himla snällt av dem att skicka på nytt på svenska åt mig! Lätt bästa organisationen ever!

Tänkte sätta upp schemat för NYC och sånt här på bloggen snart, men är rätt trött just nu. Har varit på jakt efter ett par helt vanliga leggings i Vasa de senaste timmarna. Blev tillslut så att jag köpte från H&M, stackars mina ben! Tur att man åtminstone hade bra sällskap, av Ida!

Fick dessutom veta av Mamma att vi ska med kusinerna till Power Park i morgon, typ Österbottens motsvarighet till Gröna Lund. Inte för att Power Park äns kommer nära Gröna Lunds nivå men... =)

FLYGBILJETTER!!!

Tänkte sätta av datorn för natten men beslöt mig för att kolla mejlen en gång till, även fast Explorius inte jobbar på natten så ville jag gå och sova besviken.

Där ligger ett mejl från min värdpappa med rubrik #25070FeliciaWide_flightinfo! Ja minsann, där stod tiderna för mina flyg som min arearep skickat till hostfamily. Typiskt att jag är sist med att veta sånt här, men nu vet jag hur det kommer se ut då jag åker!! 


12 Augusti,
06.25 åker jag från Vasa ner till Arlanda, beräknas vara framme 06.30 lokaltid.
10.25 åker jag vidare från Arlanda till New Ark, beräknas vara framme 12.55 lokaltid.15 Augusti reser jag vidare från New Ark till Houston. Planet från New Ark rullar iväg från gaten 05.30 AM, (Jag noterar, FYFAN VAD TIDIGT!!!!) och beräknas landa i Houston 08.00 lokaltid.
Där springer jag iväg till en just nu okänd gate där ett plan beräknas lyfta 09.45 för att nå sin slutdestination Salt Lake City 11.56 lokaltid!

Summan av kardemumman, skittrött är jag nu och ska gå och sova NU!! Men nu får trevlig morgon läsning! :D

salmiak & Fazer blå

Min värdpappa är ju från Finland, och han nämnde någongång att han gillar salmiak. Så jag tänkte (mamma köpte) överaska honom med x antal påsar salmiak! Lite små jobbigt då jag inte vet vilket märke och sort han tycker är godast. Så det blev några påsar av en salmiak jag verkligen gillar och en påse med blandat salmiak godis och några plattor fazer blå. Hoppas de gillar mitt godis, annars äter jag lätt upp det! 

Egentligen tycker jag Pirkka har godast salmiak, men Pirkka är i samma klass som Euroshopper så känns inte så snällt att ge bort det. 

PS, inga flygbiljetter ännu. MORR!!!

good night

Kom hem 02.03, häppyfejs på att int hunden börjar skälla. Fira Iréne som blivit stor chey och bakat kladdkaka själv! I morgon är en ny dag, hoppas jag får flygbiljetter då!

Föresten, bilden nedan skickade jag bla i min ansökan till USA förra året. Sjukt att jag fick en familj, minns att det stod typ "remeber to smile!", bra att sticka ut tungan då. Är så HIMLA glad att min värdfamilj ville ha mig, annars tror jag nog inte någon tagit emot mig...


RSS 2.0