stalldejour

"Vad e det för nåt?"

Några kurser som tillhör min utbildning, där man har ansvar över stallet typ. Helger och lov har delats ut jämnt under året, nästan alltid är det någon annan som har dejour med dig.

" & va gör du/ni då ni har det?"

Ungefär så att dagen börjar mellan 6.30 och 7.30 med att hästarna ska matas, föras ut i hagen, stallet städas, höet vägs och vatten fixas. Oftast tar det inte mer än någon timme, beror ju på lite när dagen börjat men runt 10 är man klar. Efter det är det ganska fritt program tills hästarna tas in vid 4 tiden...  Staket, putsa utrustning, sitta på en bänk och vara emo, rida, äta kex... olika sätt att spendera tiden på finns det ju. Hästarna tas in, höet ges, grötar blandas, vatten kollas och stallgången ska sopas och sedan är det klart. Jobbigt svar ja, men det känns ändå helt okej för det är ju för ett gott ändemål typ. :3


Länge sedan Meggy var med på bloggen, som är min ansvarshäst i skolan. Bilden är tagen förra sommaren, nu är hon ganska mycket fetare. Hoppas du fatta du anonyma som undra :3

LALALALALALALAAA

Alltså nä, jag orkar snart inte med dethär längre. Min arearepresenative hälsade via min värdfamilj att TB test ska tas på plats i Utah, Explorius ska kolla upp det ännu en gång. Med tanke på att jag tar ett TB test 3 veckor innan jag åker så känns det ju lite sisådär... Sedan om TB test ska tas, måste vi se när deadlinen på det är i USA. Åker jag 12 så hinner jag inte ta TB testet innan den 16, så då måst ajag ju åka tidigare. STACKARS MÄNNISKOR, jag är säkert den mest omständiga utbytesstudenten ever.
Sedan hälsar jag åt alla att jag har haft stalljour idag i skolan. Jag drack 4 liter vatten och svettades som bara den, var 29 grader och sol hela dagen. Var ju inte direkt så mysigt att rida då heller. Eller rida och rida... Lätt trav, galoplyft åt båda hållen och skritta av. Totte verkade vara nära en hjärtattack och jag var nära att svimma av för det var så grymt varmt. Efteråt tänkte jag vara duktig tjej och tvätta av Totte med kalltvatten för han såg ganska döende ut. Uppskattades inte och jag blev nog mera våt än hästen. >_<

blogpaus

Hela USA grejen gör jag ju för min skull, så jag bryr mig inte om vad alla andra tycker. Who cares liksom, ni ska ju alla till olika familjer, i olika skolor! Det är omöjligt att säga vad som är rätt och fel. Så jag tänker ta avstånd. Känns bara onödigt att hålla debatt om sånt jämt och ständigt? Karma is a bitch, tänk på det då ni äter skollunch ensam dag efter dag.


Jag har ett släktkalas, en begravning, två veckor skola, ett ambassad besök samt en liten visit till huvudstaden framför mig under de 3 veckor som kommer. Sedan får vi se hur det blir, men just nu orkar jag inte skriva här för att alla ska vara nöjda.

Midsommar

we♥it

Vaknade på morgonen med ont i magen, efter en stund låg jag mest på golvet och vred mig i smärta. Så dagen har gått åt att äta burana och tycka synd om mig själv samt gnälla lite om USA till de stackars släktingar som var här på middag. Nu sitter jag mest och har ont i magen framför datorn. Mysigt! Antagligen har ni en roligare midsommar än jag :)

PS! Gissa vems mamma spontan köpte en skateboard!? Ulala, här ser ni skate proffset som ska glänsa i USA! ;)
Syster däremot sa "Vi sku kunn film då du åker, åså sätter vi upp he på youtube! Å sen kan vi sätt som rubrik Dumbass learning to skate, FAIL! fatta vad folk sku skratt! Vi sku kunn bli berömda!!!" Jag vet inte om jag är redo för en kariär på youtube ännu, men vem vet?

dressyrmupparna

Ni som är in i det hela med hästar har säkert hört talas om dressyrmupparna, de som delar hästintresset med mig (och även de som inte gör det) har säkert fått höra mina åsikter om dem. Allt hat till dem kom från ett inlägg där de dissade för korta chaps/ridstövlar. Inlägget fick mig bokstavligen att gå i taket, tänk på alla barn blabla.

Men idag såg jag en bekant rida runt i ALLDELES för korta ridstövlar. Inte några cm, nejnej här pratar vi om 15-20 cm för korta ridstövlar! Och det enda ord jag kunde tänka på vad skabb. Fyyy det var nästan äckligt. 


För er som inte kan ett skit om stövlar och sånt, så på bilden är de lagom långa. Det röda strecket markerade hur höga hennes stövlar var. Usch...

ARGH

Aktiv_tjej94 bestämde sig för ta en liten springtur såhär passligt mitt i natten. Kul då man kommit 50 meter så börjar det REGNA (!!!) Men envis som jag är fortsatte jag igenom regnet, släpandes på hunden i kopplet. Men vad kan man? Man måste ju försöka ha någorlunda bra kondition inför USA!

går världen under nu eller?

Jag som hade lust att spy då onepiecen kom lovade att jag ALDRIG skulle köpa en. Men nu är jag jättesugen på en rosa, är mindre sugen på priset... Skulle vara sjukt mysigt att ha den på i flygplanet, men risken finns ju att min värdfamilj inte vill ta emot mig då jag kommer klädd som 2 åring? :(

hmm

Fanns planer på att jag kanske skulle gå i DENNA skola...
Tur som jag har blev jag placerad i en annan skola, men båda skolorna ligger i mitt distrikt. Vet inte riktigt vad jag ska säga...

btw hittade jag recept på B&J på nätet, ska testa. Glassen är svindyr här i Finland, kan inte vänta tills jag kan köpa en burk för 1.99 $ in the US.

depp

Usch, blir ledsen av alla utbytesbloggar! Alla som åkt tidigare år har kommit hem och avslutar deras blogg något i stil med "Nu är mitt äventyr över, hejdå bloggen." Samtidigt så börjar jag inse att under detta år som alla kommer att klicka in för att läsa om vår första skoldag, prom och se om vi lyckas i USA. Vi är ju nästan förebilder nu, och jag blir ledsen bara att tänka på att det kommer att ta slut, och det enda vi kommer att ha kvar från vårt USA år är minnen.

Efter att ha följt med tidigare utbytesbloggar så vet jag en del saker. Några av oss kommer att byta värdfamilj under året, andra kommer att bli hemskickade, flera av oss kommer att ha problem med att skaffa vänner och sedan finns det de som har det bästa året i sitt liv! I andra ord så kommer kanske inte adjö till USA vara så svårt för alla och kanske kommer vara en lättnad för några.Jag vill inte att det ska vara så för mig!

Jag vill ha det b ä s t a året i mitt liv, jag vill gråta hela resan hem från USA för att sedan planera att återvända igen i framtiden. Jag vill inte ha en massa drama i USA, jag vill inte att det ska bli en massa skit under året.


Jag ska sluta skriva deprimerande inlägg på mig blogg.

:D

Är sååååå glad! Har hittat en dansk som kommer att bo 10 km ifrån mig nästa år! Hon verkar jättetrevlig! Me like :D

Ingen annan än jag som tycker det är ganska kul att övis hade ett medeltal på 6.5?

Stackars snobbar.

YEEEY, ISE skickar mejl :D

Min Regional Manager har skickat mejl åt mig. Lite info om vad som förväntas av mig. Hon har hand om Nevada, Washington, Utah och Idaho. Så ni som har placering där och åker med ISE har säkert fått samma mejl. Trevligt att få livstecken från min organisation.

packa

Någon som börjat tänka på packningen ännu?
Jag har valt min resväska, en grön, fin och mycket stor sak.Med stor så menar jag att om jag verkligen vill så kan jag krypa ihop och sätta mig i den och stänga den. Jag och syster testade igår, aj säger jag bara. Tur att jag inte har den för att sitta i för det är grymt obekvämt. Min kappsäck väger 6,7 kg utan något i. Antagligen är jag jätte stark för jag tyckte den inte vägde så mycket men... ack vad jag hade fel.

Jag tänker åka med endast 1 resväska, eftersom att det blir svindyrt annars. Är inte säker på hur det blir då vi flyger vidare från NYC, eftersom att flera flygbolag kräver 50 dollar för en resväska då man checkar in. I andra ord ingår oftast inte resväskan i biljetten. 2 resväskor blir alltså 100 dollar, byter jag flyg och flybolag blir det 100 dollar till... Ni fattar? dyrtdyrtdyrt, därför bara en väska. Hoppas Explorius står för väsk avgiften, har ingen lust att lägga ut 50 dollar... Tror inte att Explorius betalar om ni drar med er 2 resväskor, bara så ni vet.

Jag tänkte satsa på en vikt på 20 kg då jag åker till NYC, eftersom att då har jag 3 kg för eventuell shopping. Dessutom byter jag ju kläder, och smutsiga kläder väger mera än rena kläder. Är svindyrt med övervikt så det tänker jag verkligen undvika :) 

Sedan försöker jag desperat gå igenom mina kläder här hemma för att se vilka man kan tänkas ta med till USA. Vet ju inte exakt hur modet ser ut där så tänkte satsa på ganska basic kläder och kläder som passar till dresscoden i skolan (!) Har inte direkt råd att springa ut och köpa en ny garderob direkt jag landar i USA så ska försöka klara mig med kläderna några veckor. :)


ARGH 9 Augusti igen !?

FYFAN, nu är det ju fel igen. Pratade med min värdpappa som tyckte det var ganska underligt så han skickade epost till min area represenative om hur det verkligen ligger till mig TB testet... Suck. Blir totalt galen då det ändras varje dag från 12 till 9 och sedan till 12 igen. punkt punkt punkt. 


Föresten håller jag på att läsa alla 10/12ors blogg och blir bara deppig. Några har haft ett FANTASTISKT år och andra är nog mest glada för att komma hem. Min skola i USA tycker det är viktigt att vinna alla matcher så de tar inte in nybörjare. Får såndär hemsk känsla att jag kommer bli utan vänner. Forever Alone. 

Nej, jag har en back up plan. Jag tänker vara hemma och leka med mina värdsyskon då alla andra är på football games. höhö. Det blir bra. Hoppas jag.

12 Augusti it is

Blir galen på alla olika avresedatum och instruktioner och blahablablabla. Tydligen ska jag inte heller ta TB test i Utah? Inte enligt Explorius fast de mejlade förra veckan och sa jag skulle!? BESTÄMM ER!

Är väll ganska nöjd med 12 Augusti, är många svenskar som åker då. Hoppas jag får sitta med någon av dem i planet, eller någon norsk. En dansk är det inget fel på heller. Bara det inte är en finsk, jag kan inte finska(!!!) Ängst. Samma med hotellet, vill inte dela rum med någon finsk. Akward till 1000, blir väll typ heelt utmobbad i NY. :c Detta kommer från mig, den stolta finländaren själv.

USA är jobbigt

Dagens skräck:

Då jag skulle boka tid till ambassaden fick jag bara error hela tiden. Efter några timmar kommer jag tillbaka till datorn och ser till min fasa att hela Juni blivit uppbokat. Försöker boka i Juli men NEJ är inte tillräckligt snabb och platserna för 7 Juli är redan borta. Gissa hur rädd man blir då man ser att dagarna bokas upp framför ögonen på en och själv får man bara error message (!) Tillslut fick jag tid den 11, och inga lediga platser fanns. Success liksom!

Efteratt ha skickat några panik mejl fick jag veta att några idioter dubbelbokat! I panik för att bli utan datum så var det många som bokade in FLERA MÖTEN!! Därför försvann alla platser så snabbt. Så nu är min success story inte lika bra längre då det ännu finns tider kvar i Juli. 

& Jag åker ju till Helsingfors ambassad, så idk hur det är med er som åker till Stockholm och era platser. Men kan tipsa er om att visumet inte är så jobbigt som det verkar. Fyll i hela ansökan, skicka med en lämplig bild och boka tid! Ansökan får ni ifyllt på någon timme, bara att anstränga sig lite, ladda upp bilden och boka en tid. Efter intervjun får ni visumet inom några dagar! Ingen panik!

succes

11 Juli, 9.20 fick jag en tid! Hallelujah, den sista tiden i HELA Juli och jag tog den! Fan vad bra jag är!

NÄÄÄÄÄÄ & JAAAAAA

VISUM ANSÖKAN CHECK!!!! <--- HÄPPY!
An error occurred on the server when processing the URL. Please contact the system administrator. <-- FUNKAR INTE ATT BOKA TID TILL AMBASSADEN!!! PANIK!!!! MÅSTE HA DET DATUMET FML!

-

Är inte riktigt säker på vem Carro det var som frågade, så jag svarar här så du ser det. =)

Jo det vet jag, delstaten heter Utah och staden Draper. Draper ligger ca 25 minuter söder om Salt Lake City, om det kanske ringer någon klocka. =)

Sista förberedelserna inför USA!

De saker som ska fixas innan jag åker iväg är ...

 1. Visum foto, fixas imorgon
 2. Skicka in visumansökan, fixas imorgon
 3. Boka tid till ambasaden, fixas imorgon (?)
 4. Passfoto till visum, fixas imorgon
 5. TBC test, väntar på en remiss, fixas så snart som möjligt!
 6. Kolla avresedatum, fixas snart
 7. Åka på intervju till ambasaden, fixas under sommaren
 8. Översätta mina betyg till engelska samt stämpel, fixas snart hoppas jag!
 9. Skaffa 2 st orginal vaccin intyg med stämpel, fixas snart hoppas jag!
 10. Fixa bankkort eller kolla om mitt funkar, fixas i morgon
 11. Köpa presenter åt värdfamilj, fixas under sommaren


  Mycket ska fixas ännu, suck och dubbelsuck!

  TIPS TILL ER SOM INTE HAR BÖRJAT MED VISUMET! Skaffa bilden till Visumet, passfotot funkar inte!

Int för att skryta men ... jag är enda om har placering i Utah!

Känns ganska ensamt, de närmaste utbytesstudenterna bor i staterna som gränsar till Utah. Skulle vara awesome om någon flög med mig från New York but I doubt that.
Men det är för att Utah har policy, åker en av deras elever som utbytesstudent så tar de mot en utbytesstudent. Den policyn är ganska ny, förr tog de helst inte emot någon alls. I andra ord är det inte lätt att få placering i Utah, och att lilla jag av de tusentals som åker till USA får placering där så är ju ändå rätt coolt.

Så istället för att sitta och vara ledsen över att jag är totalt ensam så ska jag försöka övertyga mig själv om att det var ödet och meant to be. 

OCH så har ju min skola en jäkla cool fotbollsplan... Så jao, hellre här än någon ghetto skola i Cali där jag blir nerstjuten första skoldagen!

hoping for the best but expecting the worst

Nu har jag bytt till min gamla design, som jag hade då jag började blogga vilket är om snart ett år. För ett år sedan var USA SÅÅÅÅÅÅÅHÄR avlägset! Jag och några andra stalkade 10/11:orna och följde med deras äventyr. Nu är det våran tur, vilket är sjukt. Det värsta är nog att USA inte kommer att vara för evigt, om jag lever i 100 år är USA 1% av mitt liv. Önskar verkligen det kunde vara förevigt och aldrig kommer ta slut. Det värsta är nog det att jag redan får tänka hur jag ska göra då jag kommer tillbaka. Blir antagligen ett skolbyte och jag får börja om från 0 vilket inte är så jättekul. 

Har fått begäran om att blogga något åt de som funderar på att åka och vilka grejor man gör under förberedelse året osv. Så jovisst det kan jag göra. Behöver ändå något att göra då jag bara sitter hemma om dagarna. =)

Jämföra placering

Jag tycker det är jättekul att läsa om då alla får placering och var de kommer bo under sitt år i USA. Men samtidigt blir jag nästan avundsjuka på några placeringar och lättad att jag inte blivit placerad i vissa familjer. Egentligen är det ju sjukt, varför ska jag tänka så?

På infomötet pratade de väldigt mycket om hur man inte ska jämföra familjer. Det är ju så individuellt. Någon kommer att bo i ett väldigt stort hus, i ett lyxigt område med en pool på gården. Andra kommer att dela rum med sitt värdsyskon. Någon kommer inte att ha några syskon alls och andra har massor. 

Några får dendär känslan att min familj är perfekt för mig medan andra inte har något gemensamt med familjen. Men vi målar bara upp en egen bild av familjen. Då vi möter familjen kommer det nog vara väldigt annorlunda än vad man tänkt sig. Den perfekta familjen kanske jobbar mycket och du sitter ensam hemma kväll efter kväll utan något att göra. Den familj som inte alls verkade passa dig kanske har en enormt bra humor och ni hittar på mycket roligt. 

Några har kontakt med sin localkordinator som har planerat roliga aktiviter för dem under året, andra vet inte äns vem som är deras lokalkordinator! Någon går i en liten skola på några 100 elever, andra går i större skolor på flera 1000 elever! Det är olika!

Jag kommer att bo med en familj som inte matchar mina fritidsaktiviter till 100%, mina värdsyskon är under 5 år, jag har ingen aning om vem min localkordinator är, min skola har 2600 elever och jag kommer att bo i en delstat jag knappt visste existerade. Förväntade mig nog inte detta då jag sökte ... Men jag kommer att bo i ett jättetrevligt område med massor av grannar i samma ålder som mig, det finns många shoppingcenter i närheten, Salt Lake City är 12 minuter bort och det finns massor att se! Naturen är underbar och jag ska vara openminded. 

It's not right and it's not wrong - It's just different.

bloggen är döende

Känns som att jag inte har något att berätta, inget händer men samtidigt händer det otroligt mycket. Försöker fixa visumet till USA, nytt passfoto skall tas, tbc test ska göras, vaccin papper ska kollas och avrese datum ska kontrolleras. 

Utanför USA bubblan så har jag de senaste dagarna hunnit vara med Såck och firat min syster som fyllt 13. Idag var jag till Sandö och Karperö med Nora och imorgon ska jag vara med Iréne.

PS! Nu är det 2 månader till New York.

info

ALL Utah students need to be made aware of the following:

All exchange students will be required to get a TB test done once they have arrived. They will not be allowed to register for classes until they have passed their TB test. They can get it done at the Healt Department and will cost between $15 and $30.

If a students TB test was taken prior to August 2010 they must have another one completed prior to coming to Utah.

All students must bring (2) original, stamped immunization records.

(One for the district and one for the school) All students need to bring (2) original, stamped of their most current transcrtipts with them. (Those coming to Canyons District are required to have a translated copy as well.) All students must provide proof of insurance

It is impairative that the students have all of these things so that we don't have problems with the districts.  Also please note that Canyons district has changed their start date to 8/23 so student will need to arrive in time to get their TB shots taken care of (at least by the 16th).


hallelujah, avresedatum 12 Augusti är inte like klart längre. Jag skulle komma fram till Utah 15, och den 16:onde måste jag ha gjort ett tbc test i Utah. Blir väääldigt tajt... Får se om jag åker ännu tidigare nu. Dessutom blir det två stycken tbc test för mig. AWESOME!


aloha

Kom just att tänka på en sak, vad pratar de för språk på Hawaii? Aloha är ju inte engelska... bra iaktagelse Felicia!
Nu för att alla mina stalkers ska få veta vad jag gjort idag såååå...
 • Jag har färjat mitt hår rosa. (Eller ja... bara en slinga men iaf)
 • Planterat blommor (!!!)
 • Köpt onödiga och nödvändiga saker i stan
 • Inte fått igång min moped
 • Inte haft med mobilen
 • Fått raseri anfall på min moped, och sparkade till mycket argt på kickstarten så den började fungera omedelbart. Score!
 • Solat
 • Insett hur gulligt det är att min hund och grannens hund är kompisar.
 • Insett att grannens andra hund inte kommer överrens med min hund.
 • Jagat bort båda grannarnas hundar.
 • Förstört vänskapen mellan min hund och grannens hund.


  Nu väntar bara ett träningspass. Ouh ye, enligt dvd:n kommer jag ha sixpack inom 60 dagar, så jag kommer vara lagom cool då jag åker till USA om 67 dagar... ;)

heejsan

Skapade en ny kategori, med info åt er som funderar på att åka. För att ni lätt ska hitta den lilla infon som finns på min blogg som ni kanske har nytta av.

-

Jag har vänner som jag bråkar ofta med, men vi löser problemen och fortsätter vår vänskap.
Jag har vänner jag inte ser så ofta, men jag tänker ändå på dem som vänner.
Sedan har jag en vän som är egoistisk, har aldrig stått upp för mig, aldrig stått upp för någon av hennes egna åsikter, aldrig klarat av att ha fel och är så barnslig och löjlig så man skämms.
Funderat på det länge, men snälla. Vad har vi gemensamt? Jag har växt ifrån allt detdär och jag har ett liv att leva! TTYN.


PS! Du behöver inte försök prat mer skit om mig, du behöver inte försöka få folk på "din sida" för ärligt talat. Det är bara patetiskt. & detta är sista gången jag någonsin kommer skriva något åt dig. Så låt mig använda bloggen så du kan gå tillbaka och läsa i frmatiden. :)

fråga

Det beror på, tror inte jag ska göra reklam på bloggen om hur man laddar ner olagligt så istället kan jag tipsa dig om att nästan alla serier finns att se här!, men vill du ha lite bättre kvalite så kan du använda denna sida istället, men då är det tidsbegränsning. Så man får vänta en halvtimme Efter att man sett 107 minuter. Man behöver inte ladda ner något på dessa sidor, bara stå ut med lite jobbig reklam =)

fråga

Svår fråga, har själv funderat mycket på det. Tänkte att jag fortsätter och går klart YA, har 2 år då jag kommer tillbaka. Efter det vill jag studera vidare till något inom turism, men det är många som söker och få som slipper in. Men just nu ligger mitt medeltal på 2,5 (skalan är 1-3) så hoppas verkligen jag slipper in. Högskolan på Åland hade inte varit helt fel, men då får jag nog skaffa jobb för att ha råd med den flytten. USA är ju inte heller billigt. =)

RSS 2.0